Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gyökeres nya succén – går om Mbappé

Gyökeres målskytt än en gång.

Nu går om Mbappe på mäktiga listan.

Svensken leder återigen hela världens poängliga. 

"Det hade varit något alldeles extra"
Gyökeres.
Foto: IMAGO/MACIEJ ROGOWSKI / IMAGO/MACIEJ ROGOWSKI WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Viktor Gyökeres hittade som så många gånger förut den här säsongen nätet. Denna gång i den andra sextondelsfinalen i Europa League mot Young Boys. I den 13:e minuten tog han emot passning från Trincao, vände bort två försvarare och avslutade med vänsterfoten. 

Sporting leder nu dubbelmötet och ser ut att gå mot en åttondelsfinal i turneringen. Målet var svenskens femte i Europa League denna säsong. 

Målet innebär även att han tar tillbaka förstaplatsen som den spelare i världen som producerat flest poäng denna säsong. Gyökeres har stora namn som Harry Kane och Cristiano Ronaldo bakom sig. 

Målet var hans 29:e för säsongen, krydda detta med elva assist så ligger han nu på 40 poäng. En poäng före den franske världsstjärnan Kylian Mbappe.

Matchen slutade 1-1, Sporting är vidare i turneringen efter att ha vunnit dubbelmötet med 4-2 totalt.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.