Sex skadade när bussen stenades

Publicerad 2024-02-23

Brasiliansk fotboll skakas av en skandal.

Sex spelare i Fortaleza har skadats i en attack mot lagets spelarbuss.

– Det här var ett mordförsök, säger 33-årige mittfältaren Lucas Sasha.

Högstaligalaget Fortaleza var på väg hem från cupmötet med Sport Recife när stenar och fyrverkeripjäser plötsligt började hagla mot lagbussen.

Rutor krossades och flera spelare träffades av glassplitter.

Två av dem – backen Gonzalo Escobar och målvakten João Ricardo – träffades av stenar som kastades och fick föras till sjukhus med allvarliga skador.

”Ville ha ihjäl oss”

Bilder inifrån bussen visar hur skräckslagna spelare ringer sina anhöriga i panik samtidigt som blodet forsar.

– Det är svårt att sätta ord på vad som faktiskt har hänt. Vi åkte till våra jobb och kom knappt hem med livet i behåll. Det här var en kriminell handling, ett mordförsök, en planerad attack för att ha ihjäl oss, säger 33-årige mittfältaren Lucas Sasha till Globo.

Vädjar till förbundet

Ett 30-tal Sport Recife-anhängare misstänks ligga bakom attacken och Fortalezas klubbchef Marcelo Paz vädjar nu till CBF (Brasiliens fotbollförbund) och myndigheter att ta itu med vad han beskriver som ett växande problem inom brasiliansk fotboll.

– Var det här också bara en ”isolerad händelse”? Vad tänker myndigheterna göra nu? Vad tänker fotbollen göra nu? säger Paz.

Sport Recife har släppt ett uttalande där de fördömer händelserna och säger att de ska försöka hjälpa myndigheterna att identifiera förövarna.

Följ ämnen i artikeln