Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Harry

”Snabbt och brutalt” svar på prinsens plan

Prins Harry planerade att åter kliva in i en kunglig roll medan kung Charles behandlas för cancer.

Men svaret blev ”snabbt och brutalt” enligt hovexperten Richard Eden.

”Det fanns inte någon som helst väg tillbaka för Harry”, skriver Eden enligt Daily Mail.

Kung Charles har cancer
Prins William och prins Harry.
Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Kung Charles och frun Camilla.
Foto: JOE GIDDENS / AP TT NYHETSBYRÅN

Kung Charles gick nyligen ut med att han har cancer. Charles och sonen prins Harry har haft flera ”varma samtal” efter cancerdiagnosen enligt The Times.

Harry ska enligt tidningen ha sagt till vänner att han tänker återuppta sin kungliga roll medan Charles genomgår sin cancerbehandling och återhämtar sig, något Eden bekräftar.

Men svaret blev ”snabbt och brutalt” enligt Eden.

”Kungen var av den bestämda åsikten att det inte fanns någon som helst väg tillbaka för Harry att inneha en kunglig roll”, skriver Eden.

”William är fast besluten”

Prins Harry och frun Meghan lämnade brittiska kungahuset för fyra år sedan. Läget mellan prinsparet och övriga kungafamiljen har varit spänt efter Harrys och Meghans kritik i intervjuer och memoarer.

”Jag hör att kungen visserligen är mån om att försonas med sin yngste son, men prins William är fast besluten att kungahuset ska hålla fast vid vad man kommit överens om”, skriver Eden.

En källa sade till Mirror att det är ”noll procents chans” att William skulle gå med på att Harry fick komma tillbaka.

”Den här veckan har Harry fått en försmak av vad han har att vänta sig när hans bror är kung – och det är att vara isolerad”, skriver Eden.

Harry och Meghans enda utväg är att ”be om ursäkt för sitt beteende de senaste åren”, enligt Eden.

”I annat fall är det helt uteslutet att Harry och Meghan kommer att släppas tillbaka in i kungahuset när William sitter på tronen”, skriver Eden.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.