Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stryktipset

Guldfavoriten kan tappa viktiga poäng

Lördagens kupong är en sportslig fröjd med flera av Premier Leagues bästa lag med på kupongen. Det innebär också ett favoritbetonat tips men med Champions League och spel i Europa för flera av klubbarna kan vi få se en del överraskningar på tipset. Varning för miljonutdelning!

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

ANNONS: Köp en andel i Amrounis Stryktipssystem (78 kronor) 

Foto: JASON CAIRNDUFF / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

BÄSTA SPIKARNA

Arsenal har toppchans

1. ARSENAL–NEWCASTLE 1

Newcastle har inte fått någon kontinuitet i spelet den här säsongen med alla skador. Deras främsta egenskap förra säsongen varit deras frenetiska press men man har inte lyckats sätta den i samma utsträckning den här säsongen. Bortaspelet har också varit en stor svaghet för The Magpies. Passande uppgift för Arsenal hemma – spik!

Hemmastark Villa fixar tre poäng

5. ASTON VILLA–NOTTINGHAM 1

Nottingham har inte fått den utväxlingen man hoppats på sedan tränarbytet. Spelet ser bättre ut men defensivt släpper man till alldeles för mycket målchanser. Villa är otroligt starka hemma på Villa Park. Ettan spikas till 63%.

Tränarbytet ger effekt direkt

6. CRYSTAL PALACE–BURNLEY 1

Nyckelmatch direkt för nye tränaren Glasner. Hela spelartruppen brukar få en snabb effekt av ett tränarbyte och mot ett begränsat Burnley ska Palace vara klar favorit. Till 52% finns det spelvärde i hemmaspiken – etta.

SKRÄLLDRAGEN

Stjärnlaget kan tappa poäng på sydkusten

2. BOURNEMOUTH–MANCHESTER CITY 1X2

City är ett lag som man valt att spika och gå vidare med på flera kuponger men deras två senaste insatser har lämnat en del att önska. Det är en trupp som fått spela en hel del matcher och att åka till Vitality Stadium i mitten av februari är inte den mest inspirerande uppgiften. Vi har sett Bournemouth överraska flera gånger i ligan. Värde!

Matchbilden kan bli passande

3. BRIGHTON–EVERTON 1X2

Det råder ingen tvekan om att Brighton har en högre högsta nivå i sig men Everton är svårt att möta. Brighton har en spelstil som passar Everton väldigt bra då The Toffees slipper vara spelförande. Ta med flera tecken.

Defensivt svajigt United värt att gardera

4. MANCHESTER UNITED–FULHAM 1X2

Höjlund, Garnacho och Fernandes har visat upp en strålande form för United på slutet och är den främsta anledningen till att laget börjat plocka poäng. Deras backlinje däremot har fått utstå en hel del kritik.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 256-raderssystem

ANNONS: Köp en andel i Amrounis Stryktipssystem (78 kronor) 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Arsenal–Newcastle 1

Arsenal hade 62% av bollinnehavet mot Porto men lyckades inte få iväg ett enda skott på mål. Jag räknar med att vi får se en uppryckning av Artetas gäng här. Innan förlusten mot Porto hade Arsenal fem raka segrar med målskillnaden 21–2. Newcastle saknar Wilson och har Isak osäker till spel spel. Ettan rekas!


2. Bournemouth–Manchester City 2

City kommer från två tveksamma insatser mot Chelsea och Brentford. Det har varit ett hårt matchande på slutet och bortaspelet är en av få svagheter som City haft den här säsongen. Bournemouth har en hög högsta nivå i sig och är inte rädda för att spela sitt eget spel oavsett motstånd. Tvåan riskerar att bli överstreckad.


3. Brighton–Everton 1

Everton är segerlöst i sina åtta senaste Premier League-matcher men spelschemat har varit ganska tufft med lag som City och Spurs på schemat. Everton trivs mot Brighton och vann motsvarande möte förra säsongen med 5–1. Hemmalaget saknar tunga namn som Joao Pedro, Milner, March och Hinshelwood.


4. Manchester United–Fulham 1

United upplever sin bästa period på hela säsongen just nu. Laget har sju raka matcher utan förlust och fem raka segrar i ryggen. Med det sagt så har försvaret sett skakigt ut i flera av segrarna. United förväntas bli en av kupongens största favoriter och med flera skador och en skakig defensiv är det värt att gardera upp ettan.


5. Aston Villa–Nottingham 1

Aston Villas facit på hemmaplan i ligan är nio segrar, ett kryss och två förluster. Det har blivit två raka förluster hemma mot United och Newcastle men man har repat mod och kommer från en stark insats borta mot Fulham. Nottingham har haft stora problem defensivt och saknar en handfull spelare. Potentiell spik!


6. Crystal Palace–Burnley 1

Crystal Palace valde att byta tränare i veckan då Roy Hodgson avgick från sin position. Österrikaren Oliver Glasner har kommit in för att hålla klubben kvar i Premier League. Det är en viktig match direkt då Palace förväntas vinna hemma på Selhurst Park mot nykomlingen Burnley. Gästerna har fem spelare på skadelistan.


7. Blackburn–Norwich 2

Efter att skadesituationen förbättrades hos Norwich har segrarna börjat trilla in. Deras offensiv hittar kreativa och finurliga lösningar som skapar problem hos deras motståndare. Anfallaren Sargent har varit stekhet med mål i fyra raka matcher, senast blev han tvåmålsskytt i segern mot Cardiff. Blackburn har inte fått en önskad effekt av sitt tränarbyte. Lutar åt Norwich.


8. Cardiff–Stoke 1

Det är knappast någon tv-match att rekommendera. Både Cardiff och Stoke spelar en ganska tråkig fotboll men båda är tillräckligt bra för att hålla sig ovanför strecket. Cardiff har bara plockat en poäng på sina fyra senaste matcher. Stoke har en seger på sina fem senaste matcher. Hos hemmalaget saknas McGuinness, O’Dowda och Meite. Alnwick är osäker till spel.


9. Middlesbrough–Plymouth 1

Middlesbrough visade klass när laget vann borta mot serieledarna Leicester i den förra omgången. Boro är ett topplag om man ser till den underliggande statistiken men effektiviteten framåt har saknats. Nu möter man ligans näst sämsta bortalag i form av Plymouth. Nykomlingen har gjort det bra hemma men bortaspelet har varit svagt. Ettan får tipset.


10. Queens Park Rangers–Rotherham 1

Jumbon Rotherham är i stort sett avhängd med 13 omgångar kvar att spela. Det skiljer 14 poäng upp till säker mark. För QPR är det här en match som man ringat in på spelschemat. Här måste det bli tre poäng om man ska ta sig upp ovanför nedflyttningsstrecket. Rotherham har fortfarande inte vunnit på bortaplan den här säsongen efter 16 försök. Stark etta!


11. Sheffield W–Bristol City 2

Sheffield har börjat plockat poäng efter tränarbytet och hoppet om ett nytt kontrakt lever fortfarande. För Bristol Citys del känns det avlägset med play off och man har skaffat sig distans till botten. Sheffields målspruta Josh Windass är tveksam till spel med en skada. Fletcher är avstängd efter det röda kortet mot Millwall. Tidig garderingsmatch på tipset.


12. Sunderland–Swansea 1

Sunderland jagar spel i play off men kommer från två raka förluster mot bottenlagen Huddersfield och Birmingham på bortaplan. Nu återvänder man hem för att möta defensivt svaga Swansea. Sunderland har ett av ligans bästa försvar medan Swansea har ett av ligans sämsta försvar. Hemma på Stadium of Light tror jag att Sunderland löser tre poäng – spik!


13. Watford–Huddersfield 1

Huddersfield har överpresterat i sin poängskörd sett till hur laget spelat. Det är en väldigt destruktiv spelidé då man gärna backar hem och rycker sönder matcherna. Watford sliter med den offensiva produktionen. Spelare för spelare har Watford ett bättre lag och mer kvalité i samtliga lagdelar. Gästerna saknar Harratt, Headley, Healey, Ruffels och Helik i laget.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.