Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stryktipset

Jag har grävt fram en riktig rövarspik

Favoritbetonat är temat i den fjärde omgången av Tips-SM. 

Mängder av drakar tornar upp sig i Premier League vilket får mig att leta spikar på håll som det svenska folket blundar för. Stoke är en rungande rövarspik i andraligan! 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 96-raderssystem 

ANNONS: Köp din andel i Dybbans Stryktipssystem (160 kronor) 

ANNONS: Köp en andel i Dybbans Stryktipssystem (350 kronor) 

Foto: JASON CAIRNDUFF / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

■■ Från och med denna lördag går Tips-SM in på upploppet och för den som halkat efter är det dags att börja sticka ut. Jag ger er två fina singelstreck i The Championship där bland annat Middlesbrough är en spik som i min bok är lika vettig som Arsenal eller Manchester City.

I skrällväg flaggar jag dessutom för att två Londonlag kan få stora problem. När lördagen börjar krypa på har man alltid övertalat sig själv att skrällarna är mer troliga än tidigare. Med en dåres envishet hoppas jag att det går att karva fram skaplig utdelning även denna helg.

Här är mina tidiga tankar och drag:


■■ Match 9. Många kommer så klart nypa de stora oddsfavoriterna Arsenal eller Man City som sina bankspikar. Men jag blickar främst mot The Championship och en förhoppningsvis lite mer bortglömd storfavorit. Middlesbrough har tio poäng upp till play off-platserna, men en match mindre spelad och lär inte ha gett upp. Förra lördagen tog Boro en rejäl skalp när man vann mot suveräna serieledaren Leicester på bortaplan. Välbehövligt efter två raka
1–2-förluster i matcher där man fört bollinnehavet och vunnit xG. Carrick har börjat få igång nyförvärven han hämtade in i januari-fönstret. Luke Ayling och framför allt Finn Azaz, från just Plymouth, har varit givna i startelvan. Azaz har nu poäng i tre raka matcher. Middlesbroughs problem har varit just att vinna matcher de bara ska vinna och nu är vi där igen. Denna gång tror jag dock de löser biffen. 

Plymouth har nämligen tappat farten med bara en pinne på de fyra senaste och är på väg ner i det riktiga bottenträsket. Framför allt har insatserna gått ner sig. Det här laget behöver fart och energi och när den inte finns så faller hela spelidén. Insatsen hemma mot WBA i veckan (0–3) var kanske den sämsta på hela säsongen där Plymouth inte fick iväg ett enda skott på mål och landade på 0,1 i xG. Kortare vila än Boro och ett bortaspel som inte nått upp i någon vidare nivå på hela säsongen talar ytterligare för ännu en plump här. 

Ettan är min starka favoritspik denna lördag. Förhoppningsvis håller den sig runt 70%. 

ANNONS: Köp en andel i Dybbans Stryktipssystem (160 kronor per andel) 

■■ Match 8. Jag har gått bort mig på Stoke ett par gånger de senaste veckorna, men vill man hitta någon chansspik på kupongen så är det ändå där jag landar. Gästerna har ett så gott som optimalt truppläge och har kniven på strupen i bottenstriden. Spikförslaget beror kanske inte främst på Stoke, utan på att motståndet är riktigt degigt för dagen. Mot ett lag av Cardiffs arma kaliber gillar jag verkligen Stokes chanser. 

Cardiff ser mer än lovligt torftigt ut framåt med bara ett mål på fyra matcher. Här hemma i Wales har värdarna nu spelat sex timmar fotboll utan att näta, smått parodiskt. Långtidsskadan på givne mittbacken McGuinness stör och till råga på allt har den tilltänkta frälsaren, Aaron Ramsey, fått ytterligare bakslag och blir borta längre än befarat. Om det inte var nattsvart innan är det det just nu. Här ska Stoke faktiskt vara liten favorit, men det svenska folket väljer att gå emot oddsmarknaden och strecka ner gästerna till klara underdogs. Då gäller det att ta betalt. 

Fint spelvärde till höger alltså där jag väljer att nypa tvåan till runt 30%.


■■ Match 6. Crystal Palace har hållit ihop det hyfsat, trots de stora skadeavbräcken. Men mer än hyfsat har det ändå inte varit. Nu är återigen de två stora offensiva stjärnorna Eze och Olise borta ihop med lagets tredje bästa spelare, mittbacken Guéhi. Även Doucourés frånvaro på mittfältet ska benämnas som ett klart svaghetstecken. Oliver Glasner kunde haft bättre förutsättningar inför sin premiär och österrikarens idéer kommer säkert att ta tid att implementera då han är betydligt mer offensivt lagd än Roy Hodgson. Med detta i bakhuvudet är Palace knappast en favorit att hålla i handen även om motståndet inte är det starkaste. 

Burnley har kapacitet att sprattla till och det här är lite av sista chansen att täta till luckan uppåt mot nytt kontrakt. Efter 1–8 i nacken på matcherna mot Liverpool och Arsenal har det svenska folket inte mycket kärlek över för gästerna, men lördagens motståndare är inte i närheten av topplagens kunnande. När Crystal Palace saknar nästan all sin kreativa kraft tror jag att Odobert och Fofana kan straffa Örnarna via omställningar. 

Ettan är en betrodd favorit som jag väljer att gå emot. Spelvärda X2 prioriteras.

ANNONS: Köp en andel i Dybbans Stryktipssystem (160 kronor per andel) 

■■ Match 13. Watford är inne i en svag trend samtidigt som Huddersfield höjt sig. Gästerna har även ny tränare i Breitenreiter vars största merit är att ha tagit upp Paderborn till Bundesliga för första gången i klubbens historia samt tagit Schalke till en femteplats och Europa League-spel i Bundesliga. Tysken har hunnit med en hel vecka på sin nya post och jag tror att lördagens uppgift kan passa The Terriers bättre än vad streckningen antyder. 

Watford har nämligen haft stora problem mot sämre motstånd på slutet. Vi minns bland annat när mediokra Cardiff kom till Vicarage Road och snodde med sig alla tre poängen nyligen. Jag tror att det var en tidig fingervisning om att Watford är på väg in i en tröttsam transportsträcka. När The Hornets är fast förankrat i något slags mellanmjölksland är motivationen hos Hudds en faktor som knappast ska förringas i London. Den ska snarare bollas upp som en potentiellt avgörande del. 

Jag är inte särskilt sugen på att ge Watford mitt förtroende under lördagen. Ettan kan till och med vara ett vasst avslag. X2 är mina utgångstecken.


ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

ANNONS: Köp en andel i Dybbans Stryktipssystem (350 kronor)


SPIKEN

Middlesbrough (match 9)

Middlesbrough fick eld i baken efter 2–1 mot Leicester. Den enda vägen är uppåt för Boro som ska kunna montera ned ett formsvagt Plymouth framför publiken på Riverside. När det svenska folket spikar i Premier League går jag samma väg fast i The Championship.

SKRÄLLEN 

Huddersfield (match 13)

Huddersfield har fått upp ångan i bottenstriden. Breitenreiter är anlitad för att ordna nytt kontrakt och mot ett Watford som kan ha kvitterat ut tidig semester gillar jag The Terriers poängchans. X2 är prioriterade tecken.

DRAGET

Stoke (match 8)

Stoke blir en alldeles perfekt rövarspik för att väga upp för de många tunga favoriterna på kupongen. Cardiff är i spillror och rent spelmässigt håller jag The Potters en nivå högre än walesarna. Tvåan är älskvärd i draklandet.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.