I fjol höll president Joe Biden tal på klimattoppmötet COP27 i Egypten – men i år kommer han inte alls, enligt en källa i Vita huset. Foto: Alex Brandon /AP

Källa: Biden kommer inte till klimatmötet i Dubai

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Joe Biden kommer inte till klimattoppmötet i Dubai som börjar på torsdag. Det säger en källa i Vita huset till The New York Times.

Källan anger ingen förklaring, men medarbetare till presidenten har tidigare antytt att han har fullt upp med andra angelägenheter, inte minst kriget i Gazaremsan.

– De har kriget i Mellanöstern och ett krig i Ukraina, en massa som pågår, sa Bidens särskilde klimatsändebud John Kerry förra veckan när han tillfrågades om presidentens eventuella resplaner.

Joe Biden besökte klimattoppmötena i Glasgow 2021 och Sharm el-Sheikh 2022, och har kallat klimatförändringarna ”det allvarligaste hotet mot mänskligheten”. Reaktionerna lär bli besvikna om han uteblir i år.

Redan i början av november uppgav anonyma källor för Politico att Biden skulle hoppa över toppmötet i Dubai, men något officiellt besked har ännu inte lämnats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.