Hoppa till innehållet

Analyspodden: Tre köpvärda aktier

Starka rapporter från Nvidia, Björn Borg och New Wave är några ämnen i veckans avsnitt av Analyspodden. Index för Stockholmsbörsens mest omsatta bolag laddar för nytt rekord. Dessutom bjuds på tips om tre köpvärda aktier. 

New Waves vd Torsten Jansson.
New Waves vd Torsten Jansson.Foto: Amanda Lindgren

I veckans avsnitt av Analyspodden pratar Di:s analytiker Agnetha Jönsson och Julia Forsberg om den gångna börsveckan där index för Stockholmsbörsens mest omsatta bolag – OMXS30 – stigit 1,7 procent. I onsdags passerade Nikkei 225-index den gamla toppen från 1989. Det tog alltså 34 år för den japanska marknaden att återhämta sig.

På onsdagskvällen lämnade Nvidia goda nyheter. Omsättningen på 22 miljarder dollar var 10 procent bättre än väntat och bolaget guidar för ett ännu bättre första kvartal på runt 24 miljarder. Trots att aktien stigit 275 procent senaste året, har den vuxit in i värderingen på runt 33 gånger årets förväntade vinst.

På hemmaplan har vi lite mindre än 2 procent kvar till gamla toppen OMXS30 på 2467 från januari 2022. Julia Forsberg konstaterar att med rapportsäsongen i stort sett avklarad kommer fokus riktas mer mot makro och utsikter till lägre räntor närmaste tiden. Hon får medhåll av Agnetha Jönsson som inflikar att marknaden hellre valt att fria än fälla på de rapporter som varit i linje med förväntat, vilket är positivt. 

Björn Borg, som rapporterade på fredagsmorgonen, fick se aktiekursen lyfta kraftigt. Rörelseresultatet förbättrades i fjärde kvartalet till 20,2 miljoner kronor mot 3,9 Mkr samma period föregående år, medan marginalen lyfte till 10,2 procent från tidigare 3,9. Höjdpunkten var bolagets starka e-handel. Plus att utdelningen som höjdes en krona till 3 kronor ger en direktavkastning på 5,5 procent. 

En annan vinnare är New Wave, som levererade en efterlängtad höjning av marginalmålet från 15 till 20 procent. Julia Forsberg tycker att målet är realistiskt även om man inte ska räkna med att det sker redan i år eller nästa år. Dessutom lockar värderingen på p/e 13 för innevarande år. Risken finns att fortsatt svag efterfrågan kan tynga aktien – men för långsiktiga är New Wave köpvärd. Aktien är ett av tre tips på köpvärda aktier som tas upp i veckans poddavsnitt. 

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera