Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tränare Henrik Löfvendal kan ta klivet upp i elitserien med sitt Boltic på lördag. Foto: Håkan Wikström

Himmel eller helvete väntar Boltic i allsvenska avgörandet

Publicerad

Himmel: Direktplats till elitserien för Boltic, eller åtminstone kval.

Helvete: Omsprungna i sista omgången och fortsatt spel i allsvenskan nästa säsong.

– Det känns nästan lite overkligt, säger tränare Henrik Löfvendal inför avgörandet.

Fyra lag inom två poäng i tabelltoppen av allsvenskan inför sista omgången:

1) Åby/Tjureda, 34 poäng (+84 målskillnad), 2) Boltic, 33 poäng (+90), 3) Kungälv, 32 poäng (+93), 4) Ljusdal, 32 poäng (+69).

Med bandyns två poäng för seger betyder det att ingenting är klart inför den sista omgången.

Chans på elitserie vid Bolticseger

Vid Bolticseger i bortamatchen mot bottenlaget Tranås, som slåss för att undvika negativt kval, så är åtminstone kvalplatsen klar för Boltic. Skulle Åby/Tjureda spela oavgjort blir det avancemang för Boltic. Det blir också elitserie direkt om Kungälv vinner.

Å andra sidan kan Boltic missa både direkt- och kvalplats om man förlorar mot Tranås. Då kan Ljusdal gå om och Boltic sluta fyra i tabellen.

I inslaget ovan berättar Henrik Löfvendal mer om förutsättningarna inför avgörandet – och om Boltic är redo för elitserien.

”Tranås inget dåligt lag”

– Tranås är inget dåligt lag, de har en del spelare med erfarenheter. Jag har sett några matcher på slutet. De är bra, och krigar för att slippa kvalplats. Vi behöver vara taggade till tusen för att vinna den matchen, säger tränare Henrik Löfvendal, och fortsätter:

– De har en liten utomhusplan, det ska bli åtta plusgrader på lördag. De är svårspelade hemma.

”Bara gå ut och köra”

Johannes Camilton hade gärna sett ett avgörande i hemmahallen, men tuffa förhållande utomhus ska inte stå i vägen för en Bolticseger.

– Klart att det passar bättre för oss att spela i hemmahall med stora ytor, Men vi har visat att vi kan göra bra matcher i såna förhållanden också. Det gjorde vi mot Finspång i Motala, så det är bara att gå ut och köra.

Samtliga matcher i sista omgången av Bandyallsvenskan startar klockan 17.00 på lördag. Vid 19-tiden bör Boltics öde vara avgjort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.