Annons

Troja säkrade Tyringes division 1-kontrakt – Ekholm segerskytt mot Mjölby

Tyringe säkrade nytt kontrakt i Hockeyettan – utan att spela.
Troja-Ljungby vann efter förlängning borta mot Mjölby på fredagskvällen och därmed är det klart att Tyringe spelar division 1-hockey även nästa säsong.
Ishockey/Tyringe • Publicerad 23 februari 2024
Emil Ekholm gjorde Trojas segermål mot Mjölby på fredagskvällen. Mjölbys förlust innebär att Tyringes säkrat division 1-kontraktet.
Emil Ekholm gjorde Trojas segermål mot Mjölby på fredagskvällen. Mjölbys förlust innebär att Tyringes säkrat division 1-kontraktet.Foto: SUVAD MRKONJIC

Segeltorp och Mjölby möts i den sista omgången av Hockeyettan södra vår och den matchen blir helt avgörande för vilket lag som tvingas till spel i kvalserien.

Tyringe behöver inte längre oroa sig för kval. Säsongen kommer att ta slut på söndag, när Tyringe möter jumbon Eskilstuna Linden ”hemma” i Österåshallen.

Annons

Mjölby hade behövt vinna mot Troja på fredagen för att Tyringe fortfarande skulle riskera att rasa ner under strecket, men i och med att Troja vann kan inte både Mjölby och Segeltorp smita förbi Tyringe i sista omgången – och därmed är Tyringes Hockeyettankontrakt säkrat.

Serieledande Troja segrade borta mot Mjölby efter mål av Emil Ekholm (tidigare i Tyringe) i förlängningen. 1–2 slutade matchen.

Tyringespelarna – som fixade kontraktet i kavaj (eller, det är väl inte säkert att de hade kavaj på sig på fredagskvällen, men de blev i alla fall klara utan att spela) – möter Eskilstuna Linden i säsongens sista match på söndag, en match som spelas i Österåshallen eftersom det är konståkningstävling i Tyrs Hov.

Det är redan klart att Eskilstuna tvingas till återkval (tillsammans med Segeltorp eller Mjölby).

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons