Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Linköping IBK

William Lindh fick matchstraff – som avbytare

Pixbo gav Linköping fjärde raka förlusten.

Samtidigt fick William Lindh syna det röda kortet – från avbytarbänken.

– Jag vet inte varför han ska in och försöka bryta fingrarna på mig, säger Linköpingsveteranen Martin Karlsson i Expressens sändning.

Linköping är inne i en tung period i SSL-innebandyn. 

Östgötarna hade länge häng på en fjärdeplats i tabellen, men har nu tappat både femte- och sjätteplatsen.

Mot Pixbo kom fjärde raka förlusten.

– De straffar oss på våra misstag. Vi kommer inte upp i nivå alls, säger Martin Karlsson som är kritisk till hur hans lag har uppträtt de senaste matcherna.

– Vi pratar om saker och gör tvärtom. Man blir jävligt less på det. Någonstans måste vi ta tag i det, det här funkar inte. Det ska inte se ut så här.

”Tryck in bolljäveln – enda som gäller”

Den 34-årige veteranen har varit med länge, så detta är inte den första formsvackan han upplever. Han vet därmed vad som krävs för att vända på steken och hitta formen inför det stundande slutspelet.

– Vi måste trycka in bolljäveln. Det löser det här. Spela snyggt, vara nära, kämpa, heja… Man kan dricka öl, äta hamburgare, springa spåret. Göra vad som helst. Men vi måste göra mål för att vinna matcher. Det är det enda som gäller.

Martin Karlsson var inblandad i en situation med Pixbos Daniel Kalentun i slutet av matchen. Karlssons klubba fastnade under Kalentun nere i sarghörnet.

”Daniel Kalentun klarar sig själv”

Avbytaren William Lindh kom till undsättning i förstaläget, men efter lite mindre stök åkte han på ett rött kort. Lindrigt matchstraff för att ha ”deltagit i konfrontation från byteszon”.

– Kalentun håller i min klubba. Jag trycker till lite extra. Det är inte så mycket att bråka om. Kalentun börjar bli stor och klarar sig själv. Jag vet inte varför Lindh ska in och försöka bryta fingrarna på mig, säger Martin Karlsson.

Pixbo vann matchen med 7-3 och lagkaptenen Gustav Fritzell lyckades med sina tre poäng nå milstolpen 400 poäng i SSL.

Pixbo är kvar på fjärdeplats i SSL-tabellen. Linköping är sjua.



Alla matcher i SSL sänds på Expressen med abonnemanget Premium Max. Teckna Premium Max här!

Med det paketet kan du se all livesport för endast 179 kronor i månaden. Utöver SSL ingår bland annat högstaligor i bandy och basket samt längdskidåkning i toppklass.

Dessutom kan du ta del av all journalistik på Expressen Premium, till exempel Anders Borgströms initierade SSL-bevakning.

Här hittar du matcherna i SSL den här säsongen!

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.