Gå direkt till sidans innehåll
Timrå IK

Jonathan Dahlén öppnar upp sig om sin sorg: ”Det fanns ingen snällare människa”

Först hyllades han för sitt målrekord i Timrå IK. 

Sedan öppnade Jonathan Dahlén upp sig om sorgen efter sin farmor.

– Jag tror inte det fanns någon snällare människa än farmor, säger Timråprofilen.

Jonathan Dahlén.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Timrå följde upp torsdagens bortaseger med en ny vinst på hemmaplan, denna gång blev det 2-1 mot Växjö. 

Hemmalaget vände matchen efter att den första perioden avbrutits då Sebastian Hartmann skadat sig allvarligt när han fick Brian Coopers skridskoskena över vaden.

– Vi ville spela för honom. Det var väldigt läskigt. Jag såg inte vad som hände och det blev panik. Det var för Hartmanns skull i dag, det var fint att vinna, säger Jonathan Dahlén. 

Den 26-årige Timråforwarden hamnade inte i poängprotokollet mot Växjö, men stod ändå i strålkastarljuset. Klubben valde under lördagseftermiddagen att uppmärksamma Dahléns målrekord – en månad efter att han klivit förbi Bo ”Bulla” Berggren i toppen av Timrås skytteliga.

Dahlén fick ett stort tifo på hemmastå och en längre hyllningsvideo på jumbotronen innan nedsläpp.

– Det var helt fantastiskt. En så fin hyllning. Det var nästan jobbigt att spela match efter det där. Väldigt rörd, det var fint. Jag älskar publiken och allt här. Det har varit många fantastiska år, och förhoppningsvis är det många kvar också. 

Gick bort i januari

Dahlén har under 2024 haft en tyngre period på isen med endast fyra mål efter årsskiftet. Efter matchen mot Växjö visade det sig att han haft det jobbigt även utanför rinken. 

Under fredagen begravdes hans farmor.

– Det har varit en tuff månad. Farmor gick bort i slutet av januari och det var begravning i går. Jag vill skicka en hälsning till farmor, det har varit en väldigt jobbig månad, men det var fint att vi kunde samla släkt och vänner och fira det här, det var fint av Timrå. Farmor och farfar är med oss, säger Dahlén som erkänner att hans spel påverkats av sin farmors bortgång:

– Det har varit svårt att göra insatser för hennes skull för det har varit en otrolig saknad. Jag har varit otroligt ledsen och det har varit väldigt jobbigt. Jag tror inte det fanns någon snällare människa än farmor. 

Direkt efter slutsignalen klev Dahlén ut på isen igen. Ensam fick han ta emot publikens applåder och jubel för sina insatser i Timrå. Tillsammans firade de segern över Växjö.

– Som så många gånger förr fick jag fira med dem. Jag njuter av varenda sekund här, framför allt nu när vi är ett topplag igen.