Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

HV71

HV71 tog blytung seger i bottenstriden mot Frölunda

HV71 bröt Frölundas långa segersvit.

Mycket tack vare den tidigare Frölunda-målvakten Frederik Dichow som spikade igen under straffläggningen.

– Det var den här matchen jag såg fram emot när jag kom hit, säger målvakten efter segern.

Frölunda har varit en riktig segermaskin den senaste tiden.

För att hitta den senaste förlusten behöver man backa bandet nio omgångar. Då vann Örebro med 2–1.

Men nu tog det stopp.

Mycket tack vare en stark målvaktsinsats från den tidigare Frölunda-målvakten Frederik Dichow.

Men dansken fick kapitulera 06.08 in i den andra perioden – då backen Christian Folin gjorde 1–0 bakom sin tidigare lagkamrat.

Men HV71 svarade – och det bara fyra minuter senare. Då Isac Brännström kvitterade inför ett välfyllt Husqvarna Garden med 10.30 på periodklockan.

Den tredje perioden dominerades av HV71. Frederik Dichow blev relativt sysslolös i kassen. Frölundas målvakt Lars Johansson hade desto mer att göra, men han höll tätt och matchen gick till förlängning.

Matchen gick till straffar

I förlängningen skapade båda lagen flera chanser i det öppna tre mot tre-spelet.

Med 1.35 kvar av övertiden drabbades HV71:s nyförvärv Colby Sissons av en ödesdiger utvisning efter en interference i offensiv zon. Men i efterföljande powerplay höll Dichow tätt.

Matchen gick till straffar där huvudpersonen Frederik Dichow  och Henrik Borgström blev stora hjältar. Den sistnämnde gjorde två mål i straffläggningen.

– Jag verkar vara den enda som inte njutit av den här matchen. Alla verkar tycka att det här var så jätteroligt. Jag är lite av en glädjedödare, säger Roger Rönnberg i TV4-studion efter förlusten.

Dichow: ”Hade inte jättemycket att göra”

Desto gladare var Frederik Dichow.

– Det var jätteskönt att vinna och jag tycker att vi spelar en jättebra match. De sista två perioderna hade jag inte jättemycket att göra, säger Dichow.

Därmed bröts Frölundas nio matcher långa segersvit. För HV71 innebär tvåpoängaren att man tar in viktiga poäng i bottenstriden.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.