Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Edmonton Oilers

Svensken vann vilt slagsmål

LOS ANGELES. Det var rena vilda västern.

Lite passande kanske, då det ofta går hett till när rivalerna Edmonton Oilers och Calgary Flames drabbar samman i västra Kanada.

”Slaget om Alberta” är ett känt begrepp och ingen blev besviken på underhållningen i nattens derby, som Flames vann med 6–3.

– Riktigt skön seger. Det här var en av våra bästa matcher den här säsongen. Alla spelade bra. Det var en stark laginsats, säger Mikael Backlund till Expressen.

Slagsmål mellan Blake Coleman och Mattias Janmark.
Båda fick fem minuter för fighting.

Om vi säger att Oilers svenske forward, Mattias Janmark, bjöd upp till ett rallarslagsmål med Calgarys Blake Coleman, så förstår ni temperaturen i Rogers Place den här kvällen.

Janmark var nära ett ”Gordie Howe hattrick”, då han också gjorde ett av hemmalagets mål. Men det fattades en assist för uppfylla kravet på den hockeyklassikern.

Gästerna Flames tog kommandot direkt och skaffade sig en 3–0-ledning redan efter knappt 16 minuter.

McDavid var omskakad

Men Edmonton kom tillbaka och reducerade två gånger innan Calgary stängde matchen under andra halvan av mittenperioden.

Coleman sänkte Oilers lagkapten och storstjärna Connor McDavid mot ena långsargen när drygt femton minuter återstod av den andra perioden.

McDavid var omskakad och tog sig om högra axeln och armen i båset efteråt, men var snabbt tillbaka i nästa byte.

Lagkamraterna gillade dock inte Blake Colemans tackling, som inte utmynnade i någon utvisning.

Några minuter senare drabbade Coleman och Janmark samman i ett vilt slagsmål. Båda fick fem minuter för fighting och lämnade isen med blodiga näsor.

Coleman drog på sig 17 minuter i utvisningsbåset. Calgary samlade på sig 34 minuter totalt.

Edmonton var än värre med 46 minuter.

Tre poäng upp till wildcardplatsen

Det var svenskens andra fajt i NHL. Den första ägde rum den 24 mars 2022 mot Nashvilles Nick Cousins. Då tillhörde Janmark Vegas Golden Knights.

Med nattens vinst, som var Calgarys tredje raka, närmar sig laget en plats ovan strecket i Western conference.

Man har tre poäng upp till andra wildcardplatsen.

– Vi jagar på. Det är ett tajt race om wildcardplatserna, så det är kul, säger Mikael Backlund.

Han och Rasmus Andersson noterade en assist var.