”Mycket lämplig uppgift – spiken har toppchans”

Carlssons GS75-tips söndagen den 25 februari från Romme

Emilia Leo och storfavoriten Sandokan spikas på GS75 på Romme i dag. Här är tipsen, signerade Michael Carlsson.

David Persson har fina framgångar som tränare och han är mannen bakom Sandokan som har imponerat i år.

Hästen kommer från en förkrossande seger på Solvalla senast och har en mycket lämplig uppgift i dag.

Allt talar för att han krossar allt och det är inget annat än en toppchans i Grand Slam 75 som avgörs på Romme.


Här ryggar ni Sportbladets GS75-system:


ANNONS: GS75 i dag. Här kan ni haka på andelssystemen. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


GS75-1

4 Red Hot Roadster kommer från en övertygande seger förra söndagen då han plockade ner ledande Balotelli Face från dödens. Hästen hade inte startat på en månad innan dess då han hade blivit behandlad, och torde därför inte vara sämre med loppet i kroppen. Är startsnabb och kan mycket väl ta sin tredje raka seger. Mattias Djuse har en intressant duo med och tror mest på 2 Final Whistle som vann lätt från ledningen senast och som har två segrar på tre starter i år. Är även han startsnabb och lyckas han fånga upp Red Hot Roadster är förstås mycket vunnet. Stallkamraten 6 Global Bookmaker kommer från sejour i Frankrike där framgångarna uteblev. Han har tidigare matchats i tuffa V75-lopp och gjort flera bra prestationer men det blev ”bara” en seger i fjol. Är inte vässad med något banjobb inför årsdebuten men kan inte räknas bort ändå. 1 Cab Frontline har tävlat på bra i vinter och visat fin form en längre tid. Senast var han tvåa i V75 på Bergsåker men från innerspåret här bakom bilen blir han över från start och sedan vill det till att det löser sig. Chansen till det lär vara stor med ett litet fält med endast sju hästar och då måste Cab Frontline räknas tidigt.

GS75-2

6 Devs Demimonde har två lopp i kroppen nu efter ett långt uppehåll och toppformen torde vara i antågande. Hon vann direkt i comebacken med krafter kvar och leverade senast en bra avslutning till andraplatsen. Ett tidigt segerbud med Magnus A Djuse. 7 Best Yankee Face tog en imponerande seger senast från ledningen, även om det var i ett billigt lopp. Hästen gjorde ett bra intryck i alla fall och vann med krafter kvar. Dåligt läge här med spår långt ut men kan öppna bra och kommer han bara till i loppet så kan det mycket väl bli seger igen.

GS75-3

Som så många gånger är det Öystein Tjomsland och Jan-Olov Persson som har de hetaste chanserna när det vankas kallblodslopp. 11 Alma Odin är obesegrad efter tre starter och den Tjomsland-tränade fyraåringen ser bara ut att bli bättre och bättre. Han har vunnit lätt med krafter kvar varje gång och ser ut att utvecklas och bli ännu bättre med loppen. Nu är det spår elva men han tål att göra lite själv och Magnus A ”Trollkarlen” Djuse ser säkert till att hitta rätt vägar från det utgångsläget. Motbudet är Persson-tränade 7 Eld Loke C.G. som är osäker och har galopperat i sex av sina tio starter, men som även har mycket bra fart i benen för sin klass. Senast skötte han sig och tog sin tredje seger på de senaste fem starterna. Felfri kan han bjuda upp till kamp mot Alma Odin.


Här ryggar ni Sportbladets GS75-system:


ANNONS: GS75 i dag. Här kan ni haka på andelssystemen. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


GS75-4

Omgångens bästa spik är utan tvekan 9 Sandokan som är en vinnarhäst och som har imponerat på slutet. Senast plockade han ner ledaren från dödens i V86 på Solvalla och svarade för en femstjärnig insats. Hästen är stark och rejäl och gynnad av den långa distansen. Läget är bra med springspår på tillägg och motståndet skrämmer inte. Sandokan har en mycket överkomligt uppgift och vinner normalt igen. Toppchans.

GS75-5

10 Ninepoints Lady gick i ledningen senast på Bergsåker och fick kapitulera mot Daniel Wäjerstens Adora Liss. Hon var klart godkänd ändå efter 1.13,4 sista varvet. Näst senast vann hon bakifrån, förvisso på målfoto, men det kan vara så att hästen är bättre bakifrån. Nu får hon också jänkarvagnen på sig vilket är ett plus och hon är en av flera segerkandidater i ett lite lurigt lopp. 11 Sansa Star gjorde flera bra lopp i fjol och avslutade året med seger. Hon provade att kvala in till derbystoet men där blev det galopp. Nu återkommer hästen efter ett långt uppehåll och har inte startat sedan i slutet av september. Hon ska dock vara väl förberedd enligt stallet och har bland annat gått dubbla banjobb. 12 Timotejs Märta kommer från seger från ledningen på Solvalla och vann lätt. Nu är det andra förutsättningar med spår tolv men hästen går bra bakifrån också.

GS75-6

10 Klack Vidar har visat fin form i vinter där han har vunnit ett par lopp men senast kom han aldrig riktigt till och hade sparat i mål. Hästen hade ett bra fjolår och är formen bibehållen torde han ses med segerchans även här. Han är stark och tål att göra lite jobb själv. 12 Grådö Bo har även han visat finfin form i vinter och avslutade fjolåret med att vinna i V75 i Gävle. Han årsdebuterade med seger och slog då faktiskt Klack Vidar och senast höll han starkt som tvåa efter att ha gjort grovjobbet mot Sol Storm.

GS75-7

9 Gliding Eagle tog två segrar i sin förra regi Björn Goop men blev sedan skadad och har varit borta i nästan två år från tävlingsbanan. Han gör nu comeback och dessutom första starten för sin nya tränare Mattias Djuse. Hästen har ett kvallopp i kroppen inför comebacken men eftersom han är stor och tung i kroppen tror tränare Djuse att han kommer att behöva några lopp för att hitta formen. Djuse brukar dock ha sina hästar väl förberedda direkt så det kan mycket väl bli en bra prestation som räcker långt. Öppet bakom men 4 Global Email vann i årsdebuten från ledningen och var senast tvåa från samma position och var okej då. Han är snabb ut och kan leda loppet länge, kanske hela vägen.


Här ryggar ni Sportbladets GS75-system:


ANNONS: GS75 i dag. Här kan ni haka på andelssystemen. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


Carlssons tre hetaste:

7 Best Yankee Face (GS75-2)

Överlägsen senast med krafter kvar. Kan slå till igen.

9 Sandokan (GS75-4)

Suverän vid segern senast. Krossar allt igen.

6 Find My Way Home (GS75-7)

Tvåa i årsdebuten. Kan ha gått framåt med loppet. 

Carlssons GS75-system

GS75-1: 4–2–6–1 (7–5)

GS75-2: 6–7 (1–5)

GS75-3: 11–7 (9–4)

GS75-4: 9 Sandokan (5–7)

GS75-5: 10–11–12–6–1 (2–3)

GS75-6: 10–12–11–2 (5–3)

GS75-7: 9–4–2–6–3 (11–1)

1600 rader/1600 kronor

Följ ämnen i artikeln