Forsling stor hjälte i natt

Publicerad 2024-02-25

NEW YORK. Först bröt han ett tre-mot-en-läge Washington hade skaffat sig – och några sekunder senare dunkade han in den avgörande sudden death-pucken.

Det var världsklass över Svenske Florida Panthers-backen Gustav Forslings aktioner i slutet av nattens drama hemma i Sunrise.

– Jo, det blev rätt bra där, jag hade fräscha ben och orkade hänga med upp i anfallet och sedan fick jag en kanonpassning, säger den 27-årige östgöten till Sportbladet efter 3-2-segern.

Följ ämnen
NHL

Det var tre och en halv minut in i förlängningen mellan Florida och Washington i Amerant Bank Arena Gustav Forsling – allmänt betraktad som hela NHL:s mest underskattade back – räddade kvällen åt hemmalaget på både ena och andra sättet.

Han hindrade Washington från att göra vad som artade sig till ett givet mål – och pangade strax därpå själv in det den avgörande 3-2-pucken .

”Fräscha ben”

– De kom i princip tre mot en och jag överraskade nog puckförande Sonny Milano när jag gick på honom direkt och därför fick jag bort pucken, säger ”Gus” när vi når honom i Florida-värmen efteråt.

– Sedan hade jag fräscha ben och orkade hänga med i anfallet när det vände. Sam Bennett slog en kanonpassning och för mig var det bara att skjuta. Det blev bra där.

Superform

Kan man säga, ja.

Segern Gustav säkrade var katternas elfte av tretton möjliga senaste månaden – och ytterligare ett argument för att de nog är starkast i hela ligan denna vinter.

– Just ikväll spelade vi inte vår bästa hockey. Vi visste att det skulle bli en svår match, Washington är hungriga, och det blev det också, fortsätter matchhjälten.

– Samtidigt visade vi återigen karaktär som kom tillbaka från underläge och till slut vann, det var väldigt starkt.

Rasmus Sandin assisterade till ett av gästernas mål.

LÄS VIDARE

Följ ämnen i artikeln