Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Tabellettan Brynäs på besök hos trean AIK.

Då vann Brynäs med 4–2 efter en stark vändning.

– Man skruvar på lite mer karaktär, säger TV4:s expert Fredrik Söderström.

Serieledande Brynäs hade vind i seglen inför toppmötet på Hovet. Fem raka segrar.

Men borta mot AIK började det knackigt – mycket tack vare hemmalagets Antoine Bibeaus storspel i målet.

Det var också AIK som skulle ta göra de första två målen i matchen.

Oskar Magnusson direktsköt in 1–0 efter 6.05 av den första perioden.

11.04 in i mittperioden dubblade AIK ledningen genom Alfred Barklund.

Bibeau höll på att växa ut till en vägg – då kvitterade Brynäs

Trots 2–0-underläge saknade inte Brynäs chanser direkt.

Målvakten Bibeau hade mycket att stå i – och han höll på att bli en vägg för Brynäs.

Det krävdes 29 skott innan den kanadensiska målvakten fick ge med sig.

Först reducerade Anton Rödin till 2–1 i powerplay. Sedan kvitterade samme Rödin med exakt en minut kvar av mittperioden.

Inför den tredje perioden gjorde AIK ett målvaktsbyte. In kom Tobias Normann.

I den tredje perioden fortsatte Brynäs sin forcering mot en ledning. Och efter 8.14 fick inbytte Tobias Normann kapitulera när Noel Nordh, född 2005, gjorde matchavgörande 3–2.

Med 22 sekunder kvar satte Tyler Vesel 4–2 i öppen kasse.

Brynäs är nu uppe i exakt 100 poäng i hockeyallsvenskan. Det återstår fyra matcher innan slutspelet.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.