Show av Bergvall i Djurgårdens kross

Publicerad 2024-02-25

SÖDERTÄLJE. Lucas Bergvall visade upp sig ordentligt inför flytten till Tottenham.

Han låg bakom fyra mål och gjorde ett solomål.

– En liten Zlatan-fint, säger Bergvall.

Djurgården besegrade Nordic United med 5–0 på Södertälje fotbollsarena och skaffade sig ett fint läge att gå vidare till kvartsfinal i svenska cupen.

Organisatören bakom Djurgårdens seger var Lucas Bergvall.

Två mål och en assist

Bergvall var med i förarbetet när Rasmus Schüller placerade in ledningsmålet i fjärde minuten och sju minuter senare gjorde han mål själv när han blev ren i straffområdet.

I andra halvlek bjöd Bergvall på ordentlig show.

Han vände och vred med bollen i straffområdet innan han vinklade fram den till Deniz Hümmet som satte 3–0.

Stående ovationer

Strax innan han byttes ut till stående ovationer i den 72:a minuten stod Bergvall för en soloraid. Han drev bollen från egen planhalva och dribblade bort flera spelare innan han rullade in 4–0.

– Jag fick en passning av ”Mackan” (Marcus Danielson) på mitten. Jag vände upp och sedan var det bara att köra. Jag kom förbi 2–3 spelare, gjorde en liten Zlatan-fint och la in den. Det var ett skönt mål, säger Bergvall.

Årets mål i svenska cupen?

– Jag har inte sett alla mål men kanske hittills, absolut!

”Otrolig talang”

Det var fullt drag kring Bergvall efter matchen. Både barn, vuxna, supportrar och vakter ryckte i Bergvall och ville ta bilder.

– Det är otroligt kul att få spela fotboll. Det är det bästa jag vet, säger han själv om uppståndelsen.

Albin Ekdal gjorde tävlingsdebut för Djurgården och hyllar Bergvall.

– Otrolig talang han visar i dag. Han visar att han är värd de pengar som Tottenham köpte honom för. Så det ska bli spännande att följa honom och spela med honom några månader innan han ska flyga i väg ut i Europa. Han har en fin framtid, säger den tidigare landslagsspelaren.

”Jag är nöjd”

Djurgården vann med 5–0, trots att Haris Radetinac tvingades hoppa in som målvakt sista kvarten.

– En bra match från vår sida. Vi dominerar första 20 och gör två mål. Sedan har vi en svacka men i andra halvlek dominerar vi totalt och gör tre mål, säger Bergvall.

Det fanns inget att klaga på när det gällde den egna prestationen heller.

– Jag är nöjd med min insats, jag gör 2+1 och jag är väldigt nöjd med laget generellt. Vi har stegrat. Vi hade det lite tufft på försäsongen men vi bygger och fortsätter på det här spåret, så det kommer bli skitbra.