Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hedvig Lindahl

Hedvig Lindahl säljer saker från karriären på Facebook

27 år i seniorfotbollen.

189 landskamper för Sverige. 

Nu säljer hon föremål från sin långa karriär i en grupp på Facebook.

– Jag känner att de här grejerna ger mer glädje åt någon annan än att de ligger i ett förråd hos mig, säger hon. 

"Det hade varit något alldeles extra"
Hedvig Lindahl inledde sin seniorkarriär redan som 14-åring.
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

I somras lämnade Hedvig Lindahl, 40, Djurgården i förtid. Efter en stormig tid i Stockholmsklubben har den förre landslagsmålvakten nu gått utan klubb i ett drygt halvår.

Även om karriären inte officiellt är över saknar Lindahl inte att vara fotbollsspelare på elitnivå.

– Jag tycker det är ganska härligt. Jag har känt ganska länge att det gick i stå och att jag inte kom längre som spelare, säger hon. 

– Jag har pushat alla gränser så mycket det bara går. Jag har ifrågasatt hur mycket som helst i min karriär för att orka vara kvar, för att känna att man utvecklas och utmanas, fortsätter hon.

I stället för att spela fotboll på heltid jobbar Hedvig Lindahl i dag som målvaktstränare på fotbollsgymnasiet i Västerås, och har en liten roll runt i Västerås SK:s damlag. Samtidigt håller hon på att starta ett socialt projekt i sin hemkommun. 

– Jag tror att jag är dum om jag slänger bort det (kontakten med fotbollen) helt. Jag har mycket kunskap kring fotboll som jag dels kan lära ut till andra. Och om jag tar bort det helt, vad ska jag då fylla det hålet med?

Säljer prylar på Facebook

Hedvig Lindahl inledde sin seniorkarriär redan som 14-åring 1997. Därefter har hon representerat klubbar på elitnivå i Sverige, England, Tyskland och Italien. Hon har spelat 189 landskamper för Sverige, flest av alla målvakter, och har tre VM-medaljer och två OS-medaljer i prisskåpet. 

Därtill har hon samlat på sig en massa prylar från diverse resor, klubbar och mästerskap som bara har blivit liggande. Därför har Lindahl nu börjat sälja en del av sakerna till privatpersoner via en grupp på Facebook.

Hittills har Lindahl sålt drygt 20 föremål från sin långa karriär. 

– Dels är det att jag är redo för det nu. Att stänga den dörren lite. Jag har så mycket grejer. Jag är en samlare. Ut med det gamla, in med det nya. Att skaffa space i livet, säger hon.

Samtidigt sticker hon inte under stol med att ekonomin spelar in. 

– Att jobba som lärare är inte jätteglassigt. Vi har ett hus, nu har det varit jul och födelsedagar. Lite extra pengar gör sitt. Jag känner att de här grejerna ger mer glädje åt någon annan än att de ligger i ett förråd hos mig. 

Men medaljerna är inte till salu?

– Medaljerna behåller jag. Det är jag inte redo att släppa.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.