Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Atalanta

Uppgifter: Emil Holm utsatt för hat och dödshot

Emil Holm ordnade en straff och låg bakom Atalantas poäng mot Milan.

Efteråt anklagas svensken för att ha filmat, vilket har väckt starka reaktioner.

Enligt uppgifter i Italien ska Holm ha utsatts för hat och dödshot.

”Det följer den robotifierade fotbollsvärlden”
Foto: X
Foto: X
Foto: EPHOTOPRESS/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Den svenske landslagsbacken Emil Holm, 23, är namnet på mångas läppar i Italien just nu. I stormötet med Milan på söndagskvällen hamnade han tidigt i fokus då han släppte förbi sig Rafael Leão som gjorde 1–0 från sin vänsterkant redan i den tredje minuten.

Men Holm skulle få sin revansch, som har kommit att bli omdiskuterad.

Fransmannen Olivier Giroud sträckte sig efter bollen i en duell i Milans straffområde, vilket fick Holm att gå omkull och ta sig för ansiktet.

Efter VAR-kontroll valde domaren att blåsa straff och Teun Koopmeiners satte 1–1 från elva meter. Det blev sedan slutresultatet.

Efter matchen väcktes frågan om det verkligen skulle vara straff – eller om Holm filmade.

Journalisten Mauricio Pistocchi går hårt åt Holm och menar att svensken borde stängas av för sitt agerande.

”En straff som den som Holm fick med sig är sportens död. Giroud träffar honom på armen, sedan skriker han av smärta och kastar sig till marken och håller sig för huvudet. Om det fanns någon rättvisa skulle tv-bilderna användas mot honom så att han stängs av. Den som filmar suger”, skriver Pistocchi på X enligt Fotbollskanalen.

Piolis kritik: ”Giroud gör ingenting”

Även Milans tränare Stefano Pioli var kritisk efteråt.

– Holm sätter upp händerna mot sitt ansikte och det var ingen kontakt med hans ansikte. Giroud gör absolut ingenting och om Holm inte tar upp händerna i ansiktet och lägger sig ner så skulle ingen märka det. Han var smart, säger tränaren.

Situationen med Emil Holm har även väckt kraftiga reaktioner på sociala medier. I kommentarsfältet på Instagram uttrycker många hat och förolämpningar mot svensken – och enligt sajten Calciomercato har han även utsatts för dödshot. Sajten skriver vidare att klubben eller spelaren själv inte har polisanmält hoten i nuläget.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.