Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Cupspiken är solklar på den här kupongen

Det ligger 250 000 kronor extra i potten på kvällens kupong. 

Experterna är överens om cupspiken på kupongen. 


ANNONS: Lämna in Dybbans 108-raderssystem här 

ANNONS: Lämna in Amrounis 108-raderssystem här 

Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN

Kuponganalys

Det är svenska cupen som dominerar på måndagens kupong med tre matcher. Kupongen fylls sedan ut med matcher från Premier League, Serie A, La Liga och den portugisiska ligan. Alla tre matcherna i svenska cupen har tydliga favoriter och skulle Hammarby, Häcken och Brommapojkarna vinna är chanserna till hög utdelning näst intill obefintliga. Noterbart är att det ligger en kvarts miljon extra i potten som höjer spelvärdet på kvällens topptips.

OMGÅNGEN I KORTHET

Dybbans bästa spik

Hammarby

Hammarby har kniven mot strupen i Svenska Cupen och måste vinna ikväll om avancemanget från gruppen ska leva. Hemma mot ett defensivt virrigt Sundsvall ska det inte vara något snack.

Amrounis bästa spik

Hammarby

Sundsvall har gjort stora förändringar i truppen till den här säsongen. Det saknas både rutin och kvalité för att möta den här typen av motstånd. Hammarby värderar cupen högt och förvänta mönstra en stark elva. Ettan spikas!

Dybbans bästa skräll

Rayo Vallecano

Verkligheten har till sist sprungit ikapp Girona som nu bara har en pinne på de tre senaste matcherna. Här kan det bli tufft igen mot bortastarka Rayo Vallecano som senast tog en pinne mot serieledarna Real Madrid. Alla tecken.

Amrounis bästa skräll

Landskrona

Det är tidigt in på säsongen och har Häcken har bytt tränare inför året. Det kan ta några månader innan spelet hinner sätta sig för Häcken och det skulle inte alls förvåna om gästerna har en sämre dag på jobbet. När tvåan står i 72% vill jag ta med flera tecken på systemet.

Match för match

1. Hammarby – GIF Sundsvall

Sundsvall har byggt om truppen helt och hållet inför årets säsong. Försäsongen har varit lovande för gästerna men man räckte inte till mot Mjällby senast. Det mesta talar för Bajen på hemmaplan.

2. Landskrona – Häcken

Häcken har bytt tränare och kommer att vara mer defensivt den här säsongen. Det är fortfarande en extremt stark trupp. Landskrona behöver överprestera för att få med sig något från matchen.

3. Brommapojkarna – Östersund

BP imponerade i den första matchen i gruppspelet då man vann enkelt mot Landskrona. Östersund var chanslösa i sin match mot Häcken. Oddset på ettan ligger i underkant.

4. West Ham – Brentford

Nyförvärvet Phillips är avstängd efter det röda kortet mot Forest. Brentford saknar Dasilva, Pinnock, Hickey, Henry, Mbuemo och Schade. Inget av lagen har imponerat nämnvärt den senaste tiden.

5. Roma – Torino

Torinos sex matcher långa förlustfria svit bröts i den förra omgången då laget föll hemma mot Lazio med 0-2. Roma saknar Abraham medan gästerna har Rodriguez och Vojvoda på skadelistan.

6. Fiorentina – Lazio

Fiorentina kommer från två sämre insatser mot Bologna och Empoli i ligan. Lazio har matchats hårt med spel i Champions League och har flera tunga avbräck.

7. Girona – Rayo Vallecano

Efter två raka förluster ska succélaget Girona försöka att studsa tillbaka med en seger hemma mot Rayo. Mendez och Palazon är borta för gästerna. Girona har Roca, och Villa på skadelistan.

8. Boavista – Braga

Svår bortamatch för Braga efter en jobbig resa i torsdags. Djalo är avstängd och Marin saknas med en skada för gästerna. Boavista har Cesar, Mallheiro och Dabo borta från spel.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset