Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Melodifestivalen 2024

Tingsrätten godkänner inte Gunilla Perssons överklagan

Gunilla Persson överklagade Kronofogdens utmätning på hennes hotellrum efter Melodifestivalen.

Profilen hävdade att flera av föremålen tillhörde dottern Erika Persson. 

Men nu nekar tingsrätten Perssons överklagan. 

Gunillas lyxköp för 260 000 kronor
Gunilla Persson tävlade med ”I won’t shake (La la Gunilla)” i Melodifesrtivalen.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kronfogden utmätte bland annat kläder, väskor och smycken under sitt besök.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Den 18 februari slog Kronofogden till på Gunilla Perssons hotellrum i Växjö – morgonen efter Melodifestivalen, något som Expressen då kunde avslöja. Kronofogden fick med sig 21 föremål, men lämnade i efterhand tillbaka flera av dem då värdet bedömdes vara för lågt för att kunna säljas. 

Men tre av sakerna, ett par Chanel-skor, en Chanel-väska och en Moschino-väska hävdade Gunilla Persson tillhörde dottern Erika Persson. 

Därför vill hon få den planerade försäljningen av märkesvarorna stoppad – och överklagade utmätningen. 

”Väskorna är till modell, art, omfattning och form av sådan karaktär att det inte kan ha undkommit myndigheterna att de måste ha tillhört Erika Persson. Skornas skostorlek är enligt uppgift densamma som Erika Perssons skostorlek”, står det skrivet i överklagan som Gunilla Persson med hjälp av sin advokat Mark Safaryan lämnat in. 

Erika hade eget rum 

Kronofogden skriver nu i ett yttrande som Expressen tagit del av att föremålen de utmätte fanns på Gunilla Perssons hotellrum. 

”När Kronofogden kom till rummet fanns det ingen annan person där än Gunilla Persson. Gunilla Persson uppgav att hon delade rummet med sin dotter Erika Persson men förrättningsmännen såg inga tecken på att någon annan person skulle bo i rummet”, skriver de. 

Den bilden bekräftas av personal i hotellets reception, som berättar för myndigheten att Erika Persson hade ett eget rum på hotellet. 

Därmed hävdar Kronofogden att Gunilla Persson äger föremålen.

”Sammantaget finner Kronofogden att Gunilla Persson inte visat att egendomen till någon del tillhör Erika Persson eller annan person. Inte heller i övrigt har det framkommit skäl att helt eller delvis häva Kronofogdens beslut”.  

Nu har tingsrätten beslutet sig för att inte godkänna Gunilla Persson överklagan, skriver Aftonbladet. Det innebär att Kronofogden kan fortsätta försäljningen av Perssons saker. 

– Tingsrätten har ju tittat på det här nu och de ser inget fel. De stoppar ingenting. De har sagt till oss att ”kör vidare”, säger Johannes Paulsson på Kronofogden till Aftonbladet. 

Enligt tidningen har Persson dock fortfarande möjlighet att skaffa fram bevis, och om hon vinner mot Kronofogden och en del av hennes saker har sålts kommer hon att få ta del av vinsten. 

Jag var fullständigt förtvivlad och grät. Jag låg på sängen och bara grät. Inte bara för sakerna. Utan mest chocken kanske, har Gunilla Persson tidigare sagt till Expressen om Kronofogdens besök. 

00:00 / 00:00

Ljudklippet gick inte att spela upp

Försök igen senare

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.