I särklass bäst i serien

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under den gångna veckan samt lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #21

Målvakt:

Lasse Johansson Frölunda (2)

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Trots förlusten efter straffar mot HV71 i lördags så har Lasse Johansson, vid sidan av Timrås Tim Juel, varit den målvakt som stuckit ut allra mest den gångna veckan.
Att Frölunda ens tog poäng mot HV71 kan man tacka den fenomenale Johansson för som, likt i fjol, bara tycks bli bättre och bättre desto längre säsongerna går.

Bubblare: Tim Juel Timrå

Backar:

Jonathan Pudas Skellefteå (4)

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Efter en aningen trevande inledning, med Jonathan Pudas mått mätt, så har den så enormt skicklige backen kommit igång rejält den senaste tiden. Efter jul har Pudas var dominant och den gångna veckan var ingen skillnad. Svarade bland annat för två mål under veckans matcher som både var kliniska och snygga.

Rasmus Rissanen Örebro (3)

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

BILDBYRÅN

Den defensive jätten har stått för en stark vecka. Rasmus Rissanen är en trygg och stabil back som det går att luta sig mot vilket Örebro gjort under säsongen. I lördagens match mot Färjestad svarade Örebro för sin bästa match sedan Niklas Eriksson klev ner i båset i mitten av januari. Rissanen har såklart stått för ett stabilt spel och varit mer involverade i det offensiva spelet än vanligt. Rissanen svarade för fyra passningspoäng och då ska man ha i åtanke att Örebro endast gjorde fem mål den gångna veckan.

Bubblare: Christian Folin Frölunda, Elias Salomonsson Skellefteå

Forwards:

Anton Wedin Timrå (2)

Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

BILDBYRÅN

Kedjan med Anton Wedin, Filip Hållander och Anton Lander är ruskigt bra för Timrå just nu. Trots att man har slitit med en del rätt tuffa skador så vann man bägge sina matcher under den gångna veckan. Det hade yrvädret Anton Wedin en stor del i. När Wedin klarar av att hålla sig skadefri över tid så kan han också visa vilken klasspelare han i grunden är.

Simon Ryfors Rögle

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det har inte varit en speciellt rolig säsong för varken Simon Ryfors eller Rögle i år heller. Sambandet mellan en delvis underpresterande Ryfors (och flera därtill) och Rögles tabellplacering är såklart given. Den senaste tiden har Ryfors varit riktigt bra och driver sin kedja på ett fint sätt. Ryfors tycks även ha fått igång Daniel Zaar som stått för några viktiga mål den gångna veckan. Att Ryfors är i slag talar möjligtvis till Rögles favör i jakten på att knipa en plats i åttondelsfinalen.

Per Åslund Färjestad

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Per Åslund missade matchen mot Rögle för drygt en vecka sedan efter det att hans mamma gått bort efter en tids sjukdom. I torsdags var Åslund tillbaka i laget i samband med toppmötet mot Växjö. Trots det som hänt och den sorg han och hans familj tvingats gå igenom var Åslund, som alltid, involverad i alla delar av spelet och svarade för en riktigt bra match. Mot Örebro i lördags, där han inför matchen fick ta emot fansens kärlek, stod han återigen för en helgjuten insats. I förlängningen var det sedan Åslund som klev fram och svarade för det matchavgörande målet. Det var för övrigt Åslunds tionde powerplaymål. Med den noteringen är han i särklass den bäste och mest produktive spelaren i serien.

Bubblare: Max Veronneau Leksand, Rickard Hugg Skellefteå, Filip Hållander Timrå

Coach:

Ante Karlsson Timrå (3)

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Trots att Timrå haft tre ordinarie backar skadade under den gångna veckan så vann man mot både HV71 och Växjö. På dessa två matcher släppte man endast in tre mål vilket får ses som en enorm bedrift sett till hur bräcklig backsida man ändå hade.

Att man sedan lyckades samla ihop sig och vinna mot Växjö i lördags efter Sebastian Hartmanns otäcka skada i den första perioden var bara det en smärre bragd i sig.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Skellefteås Elias Salomonsson har den senaste tiden varit riktigt bra. Jag gillar hur han följer med upp i anfallen och bidrar offensivt samtidigt som han är rejäl i det defensiva spelet.

Veckans… Nolla
Luleås Joel Lassinantti var den enda målvakt som lyckades hålla nollan under den gångna veckan. I segern mot Oskarshamn i torsdags så tog Lassinantti samtliga 19 skott han fick emot sig. Det var Lassinattis 42a nolla i grundserien vilket gör att han ökade på det rekord han slog i samband med sina 41a nolla mot Växjö den 30e januari.

Veckans… Doldis
Frölundas Linus Nässén står som alltid för ett intensivt spel och är laglojal som få. Jag gillar Nässéns kedja med Carl Klingberg och Nicklas Lasu som personifierar det hårda jobb som Frölunda vill spela med.

Veckans… Match
Växjö mot Färjestad i torsdags var en härlig och intensiv toppmatch mellan två riktigt bra lag. Det bjöds på underhållande spel och en del känslor mellan varven. Det lovar gott inför slutspelet om dessa lag skulle stöta på varandra framåt våren.

Veckans… Viktigaste mål
Efter sju raka förluster lyckades Leksand vinna mot Luleå och avgöra med endast fem sekunder kvar av matchen. Tungt för Luleå såklart men en enormt viktigt seger för Leksand.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina val av kakor. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Veckans… Podd

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina val av kakor. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista?
Hör av er på Twitter, Instagram eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

Sanny