Polisen uppger idag att de två skottskadade männen är väl kända av polisen sedan tidigare. Foto: SVT

En anhållen efter fredagens skottlossning i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits och anhållits misstänkt för grovt vapenbrott. Detta efter skottlossningen på Frödingshöjd i Karlstad i fredags kväll. Under tisdagen berättade åklagare Niclas Wargren att samma man anhållits misstänkt för medhjälp till mordförsök.

Vid fredagskvällens skottlossning skadades två personer. Målsägarna uppges vara två män som är väl kända av polisen sedan tidigare.

Polisen utreder händelsen som mordförsök men har i nuläget ingen person delgiven för misstanke om mordförsök. Däremot finns nu en person anhållen för grovt vapenbrott och polisen undersöker kopplingar mellan de båda brotten som i tid ska ligga nära varandra.

Polisen genomför nu tekniska analyser av de spår som säkrats och dessutom pågår inhämtning av videoövervakning från flera platser i Karlstad som uppges vara intressanta i utredningen.

Häktningstiden för mannen går ut imorgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.