Gå direkt till sidans innehåll
Mona Brorsson

Mona, 1, är döpt efter Mona Brorsson: ”En chock”

På VM:s sista dag meddelade Mona Brorsson att hon avslutar karriären.

Två dagar senare firade Mona Lundin, döpt efter skidskyttestjärnan, sin första födelsedag.

– Mitt bästa råd är bara att hon ska kunna gå igenom livet med samma naiva inställning som jag haft att allt är möjligt, säger Mona Brorsson.

Mona Brorsson avslutar karriären: ”Overkligt”
Mona Brorsson har meddelat att hon avslutar karriären efter säsongen.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Mona Lundin – döpt efter Mona Brorsson.
Foto: Privat

Hanna Lundin och Simone Nilsson satt i bilen på väg in till förlossningen när de slog på sportradion.

Där fick de höra att Mona Brorsson precis skjutit fullt. Och det var i det ögonblicket som paret insåg vad de skulle döpa sin dotter till.

– Vi tänkte bara, vilken fullträff! Både med namn och prestation. Vi blev inspirerade av det, berättar Hanna Lundin.

Mona Brorsson: ”Det var en chock”

När skidskytte-VM avgjordes i Nove Mesto för en vecka sedan meddelade Mona Brorsson att hon väljer att avsluta sin idrottskarriär efter den här säsongen.

Det var i samband med det som Simone Nilsson berättade om sin lilla Mona i en kommentar till ett inlägg på Facebook – något som P4 Värmland snappade upp och tog hela vägen vidare till skidskyttestjärnan.

– Helt otroligt. Jag fick till och med prata med henne, de ringde upp lilla Mona och hennes mamma så jag fick säga grattis på ettårsdagen. Men det var verkligen en chock. När man tänker ”här är jag ute i världen och åker skidor och skjuter, det betyder ju inte så mycket”, men att folk verkligen har engagerat sig och tagit intryck av det. Otroligt stort. Jag är extremt hedrad, säger Mona Brorsson.

Fyllde nyligen ett år

Hanna Lundin berättar att ”det är jättebra” med dottern, som fyllde ett år den 20:e februari, och att familjen ofta tittar på skidskytte tillsammans.

– Hon är med och hejar, säger Lundin.

Mona Brorsson säger att hon framför allt hoppas på att lilla Mona ska våga drömma stort när hon växer upp.

– Mitt bästa råd är bara att hon ska kunna gå igenom livet med samma naiva inställning som jag haft att allt är möjligt, och att hon vågar följa sina drömmar. Oavsett om det är sport eller annat.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.