Dagens PS

Berkshire Hathaway nära drömgräns efter succérapport

Berkshire Hathaway
Kliver Warren Buffetts Berkshire Hathaway över drömgränsen 1 biljon dollar snart? (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 26 feb. 2024Publicerad: 26 feb. 2024

Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway gjorde ännu en rekordvinst, och nu närmar sig bolaget ett börsvärde på en biljon dollar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Berkshire Hathaway är världens åttonde största börsnoterade bolag, räknat i börsvärde. De är också det högst värderade bolaget som ännu inte tagit sig över drömgränsen på en biljon dollar i börsvärde, motsvarande drygt 10 000 miljarder kronor.

Det är dock ganska nära. Bolaget är upp 17 procent hittills i år och steg 15 procent förra året. Börsvärdet är strax över 900 miljarder dollar.

I förhandeln på Wall Street före öppningen på måndagen handlades Berkshire Hathaway upp 5,5 procent, vilket förde dem mycket nära drömgränsen. När handeln öppnat på Wall Street var köptrycket dock inte lika stort på aktien som är upp 0,6 procent vid 16-tiden svensk tid.

Warren Buffett lovar att bolaget kommer att fortsätta gå starkt, men dess stora storlek gör att det är svårare att lyckas med affärer som kommer att göra stor skillnad. Några galna resultat som Nvidia är inte heller i korten.

“Allt som allt har vi ingen möjlighet till iögonfallande prestationer”, skrev Buffett i sitt vd-ord.

Läs även: Ännu en rekordvinst för Warren Buffett (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS