Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Björklöven

Södertälje nollade Björklöven i toppmötet

Södertälje vann med 3–0 i toppmötet mot Björklöven.

Tomas Sholl spikade igen totalt och veteranen Marcus Eriksson gjorde sitt nittonde mål.

– Det var kanske inte riktigt rättvist, sa målskytten.

Det återstår bara fyra omgångar av den hockeyallsvenska grundserien.

Därför var det viktiga poäng på spel när Södertälje tog emot gästande Björklöven i Scaniarinken.

Stor segerregissör blev 39-årige Marcus Eriksson – som med sitt mål i den första perioden noterades för sin nittonde fullträff för säsongen.

– Det var kanske inte riktigt rättvist, sa Eriksson om sitt mål.

Trots målet var Eriksson inte nöjd med den första perioden.

– Vi får vara tacksamma att vi leder efter första, sa Eriksson i paus till TV4.

Sholl spikade igen totalt

I den andra perioden jagade Björklöven en kvittering men storspelande Tomas Sholl hade ingen tanke på att släppa puckar bakom sig, trots 27 skott från gästerna.

– Det bidrar med ett lugn i hela spelet, säger lagkamraten Christopher Liljewall om sin målvakt i TV4.

I den tredje perioden utökade Södertälje ledningen genom nyss nämnde Christopher Liljewall – assisterad av lagets nye succéfinländare Miika Pitkänen. Pitkänen har nu noterats för fem poäng på sina fyra första matcher.

Björklöven tog ut målvakten med 2.43 kvar av ordinarie tid – men man kom aldrig nära en reducering.

I stället punkterade Södertäljes Henrik Malmström tillställningen i öppen kasse. 3–0 på tavlan.

Södertälje har nu sex raka hemmasegrar och ett grepp om andraplatsen i den hockeyallsvenska tabellen.

Björklöven ligger alltjämt på en sjätteplats – vilket innebär en direkt kvartsfinalplats. Ner till sjundeplacerade Bik Karlskoga är det åtta poäng.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.