Sök

Tungt backade fintechbolaget Insurello halverar förlusten

Insurellofintech

Julie Moore Lundell, vd på Insurello. Foto: Press

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

Fortsatt förlust för Schibsted-backade Insurello.

Försäkringstjänsten Insurello, som hjälper konsumenter att få ersättning från försäkringsbolag, redovisar en förlust på 54 miljoner kronor för räkenskapsåret som gick mellan första maj 2022 till sista april 2023. Att jämföra med året innan då resultatet blev minus 127,3 miljoner kronor.

Omsättningen landade på 32,2 miljoner kronor, enligt det senaste bokslutsdatumet den 24 november 2023. Året innan var omsättningen 30,8 miljoner kronor.

Insurello har tidigare expanderat sina tjänster till Danmark och Frankrike men justerade sin strategi för att fokusera på Sverige och Danmark. Med fokus på kundtillväxt och lönsamhet tog Julie Moore Lundell över som vd av företaget som grundades 2016.

Insurello har fått investeringar från Schibsted, Nordstjernan och Inventure samt privata investerare som Soundtrap-grundarna Per Emanuelsson och Björn Melinder. Data från Eivora visar att antal anställda vid bolaget är 58 vid bokslutet för april 2023, att jämföra med 107 för bokslutet 2022.

Insurellos styrelse innefattar bland annat Pontus Ogebjer, Erik Andersson, Jonas Billberg, Martin Frey, Sofia von Schéele och Julie Moore Lundell. 

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer