Washington Capitals vann över Ottawa Senators

En 6–3-seger hemma i Capital One Arena mot Ottawa Senators.

Inte lika bra för Alexander Ovetjkin, som lämnade isen utan poäng och registrerade -3.

Anton Forsberg släppte in fyra mål på tio skott innan han blev utbytt.

Washington jagar febrilt en plats ovan strecket på NHL:s östra halva.

Med nattens vinst har man fyra poäng upp till den tredje playoffplatsen i tabellen för Metropolitan division.

Ovetjkin och kompani har två färre matcher spelade än Philadelphia Flyers, som innehar tredjeplatsen för dagen.

Till en wildcardplats har Capitals sex poäng, men med tre färre spelade än Tampa Bay Lightning som parkerar där.

Tidig tvåmålsledning för Washington Capitals

Nattens match i den amerikanska huvudstaden blev en svängig historia.

Washington skaffade sig tidigt en 2–0-ledning, men under drygt minuter i mitten av den första perioden både reducerade och kvitterade Senators.

Innan perioden var över hade hemmalaget på nytt skaffat sig en tvåmålsledning.

Mittenperioden bjöd sedan på ytterligare tre mål, men närmare än 3–4 kom inte Ottawa.

Hendrix Lapierre, 22, sköt både 5–3 och 6–3 (tom kasse).

Capitals övriga målskyttar var Aliaksej Protas, John Carlson, Max Pacioretty och Beck Malenstyn.

Anton Forsberg började i kassen

John Carlson uppmärksammades med en hyllning strax innan han gjorde sitt mål, då det här var hans 984:e match i Capitalströjan vilket är rekord av en back i klubben.

– Det var ett coolt litet ögonblick och en rolig tillfällighet. Sånt går inte att planera, sa Carlson efteråt.

Alexander Ovetjkin, 38, har gjort 16 mål och 42 poäng på 54 matcher i vinter.

Han har 56 mål upp till Wayne Gretzkys rekord genom tiderna på 894 mål.

Anton Forsberg började i kassen i Ottawa, men blev utbytte efter den första perioden efter att ha släppt in fyra mål på tio skott.

Joonas Korpisalo kom in och ersatte svensken under de sista två perioderna.

–Vi kunde inte komma ikapp dem ikväll, så fort vi gjorde mål och kände att vi var med i matchen gjorde Washington ytterligare något mål. Våra misstag kostade oss, kommenterade Ottawacoachen Jacques Martin.

Drake Batherson, Shane Pinto och Brady Tkachuk gjorde gästernas mål.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.