Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kristoffer Olsson

AIK-spelarna knäckta – stödet till Kristoffer Olsson

Den svenska landslagsspelaren Kristoffer Olsson är akut inlagd på sjukhus.

Nu ger hans gamla lagkamrater som han vann SM-guld med 2018 sitt stöd till sin vän.

– Mina böner går till ”Koffe”, säger Alexander Milosevic.

Alexander Milosevic.
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Budimir Janosevic
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Kristoffer Olsson.
Foto: ©PER KJÆRBYE / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Drygt en vecka har gått sedan Kristoffer Olsson kollapsade och fördes akut till sjukhus med en befarad hjärnsjukdom. 

På tisdagen gick hans klubb FC Midtjylland ut med anledningen till varför mittfältaren har saknats den senaste tiden.

”Kristoffer Olsson har drabbats av en till synes akut sjukdom relaterad till hjärnan”, skriver klubblaget FC Midtjylland och uppger att han behandlas av specialister på området.

Ett team med danska experter arbetar just nu för att sätta en diagnos och se till att Olsson får rätt behandling. Landslagsmittfältaren har haft sina närmaste anhöriga på sjukhuset.

Under tisdagen har Kristoffer Olssons tidigare klubbar, vänner och lagkamrater visat sitt stöd. Samma gäller ”Koffes” gamla lagkamrater i AIK som han vann SM-guld med 2018. Flera i AIK:s trupp är knäckta efter de fruktansvärda nyheterna som nått dem under morgonen.

– Det är en väldigt fin kille. Kristoffer är bra på alla sätt som person, jag vill skicka alla mina styrkekramar till hans familj och alla som är runtom honom, säger Alexander Milosevic.

– Mina böner går ut till ”Koffe” och vi alla är med honom. Vi är djupt berörda och vi hoppas att han tillfrisknar fort, fortsätter AIK:s lagkapten.

Vännerna knäckta

När nyheten kom i morse kom det som en chock för många.

– En klump i magen. Jag hade hört det lite på omvägar innan men man blir mer berörd när en gammal lagkamrat som man spelat med i många år blir sjuk, det är jobbigt.

– Vi hoppas, hoppas att det ska bli bättre.

Även Budimir Janosevic var med i guldlaget 2018 med Kristoffer Olsson.

– Jag blev chockad i morse, Anton Salétros berättade det för mig. Det var en chock, jag fattar inte att det har hänt. Kristoffer har barn, är i toppform och en elitspelare. 

– Det är svårt att ta in. Mina tankar är med hans familj och barn, alla anhöriga. Jag ber för att han tillfrisknar så fort som möjligt, säger målvakten.

Du spelade med honom 2018. Hur har kontakten varit?

– Alltså det är en fantastisk människa på alla sätt. Lätt att ha och göra med, alla älskar honom och Kristoffer passade in perfekt i vår klubb. Klart att det är tufft att höra.

– Jag menar, vi elitspelare genomgår tester hela tiden. Två gånger per år tar klubbarna blodprov på oss för att se alla värden, det finns en stor säkerhet kring oss spelare, så därför är det extra läskigt att han insjuknat på det här sättet. Det är läskigt.

Janosevic fortsätter:

– Jag hoppas att vi snart får positiva nyheter. Mina tankar är med hans familj.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.