Hoppa till innehållet

EQT vill lägga beslag på konkurrenternas bästa bolag

EQT har tagit in totalt 245 miljarder kronor till sin hittills största fond och ska nu leta efter bolag att investera i.

Riskkapitalbolagets partner Per Franzén ser bland annat möjligheter att lägga beslag på guldägg som konkurrenterna kan vara tvingade att sälja.

Per Franzén, partner på EQT.
Per Franzén, partner på EQT.Foto: Jonas Eng; Jesper Frisk
Innehåll från DPJAnnons

Butiken mitt i stan gör kontorsinredning enklare

Fysiska butiker som säljer kontorsinredning tillhör knappast vanligheterna i dag. Särskilt inte i centrum. Men DPJ Workspace har valt att gå sin egen väg och har en stor butik mitt i centrala Stockholm. Varför? De vill göra det enkelt för kunderna.

EXTERN LÄNK: DPJ – proffs på inredning och ergonomi 

När Peter Johansson grundade DPJ Workspace för 30 år sedan hade han affärsidén klar för sig: han ville underlätta för andra företag i deras dagliga verksamhet och erbjuda kontorsmöbler och inredning med hög kvalitet. 

Sedan dess har DPJ levererat ergonomiska kontorslösningar till tusentals nöjda kunder över hela Europa. Utöver Sverige finns företaget i dag i Tyskland, Österrike, Finland, Danmark, Frankrike och Nederländerna.  

– För oss är kundernas köpupplevelse det absolut viktigaste och det gäller alla delar. Från våra produkter till att vi har konkurrenskraftiga priser, bra service, snabba leveranser och bra köpvillkor, säger Peter Johansson, vd för DPJ Workspace. 

All hjälp på samma plats 

Det är också detta kundfokus som ligger bakom att DPJ – till skillnad från traditionella kontorsmöbel- och inredningsbutiker – har valt att ha en fysisk butik mitt i city. Den ligger sedan 2010 på Mäster Samuelsgatan.

– Mer centralt kan det knappast bli. Jag får ibland frågan om varför vi har en butik mitt i stan och inte ett showroom som våra konkurrenter. Svaret är enkelt, det handlar om tillgänglighet och kundfokus. Med en butik gör vi det enklare för våra kunder, säger Peter Johansson. 

– I butiken kan kunderna inte bara provsitta, känna och uppleva våra produkter. De kan även prata med våra duktiga inredare och designers och få hjälp med att planera och rita den kontorsyta de vill förändra. 

De kan också diskutera vad som fungerar och inte fungerar vad gäller till exempel belysning, ljuddämpning och ergonomi. 

– Hos oss ingår de tjänsterna, vilket är tämligen unikt. Och det gäller oavsett om de är intresserade av enstaka produkter eller om de vill ha hjälp med att planera ett helt kontor. All hjälp finns på samma plats, säger Peter Johansson. 

– Det stödet får du inte i ett showroom där du måste boka tid för att träffa en säljare, vilket i sig skapar en press på att du måste handla. 

Det bästa av två världar 

Den fysiska butiken är också ett bra komplement till DPJ:s online-butik.

– Kunderna får den personliga servicen i den fysiska butiken och den digitala enkelheten i nätbutiken. För oss är det alltid viktigt att vara anpassbara och lyhörda inför kundernas behov och förändringar. 

Alla produkter i både den fysiska butiken och i webbutiken är också tydligt prissatta. Och det är lätt att se om produkten finns i lager. En viktig del i företagets fokus på tillgänglighet är att DPJ Workspace själva lagerhåller merparten av sina produkter. 

– Det är det som gör det möjligt för oss att erbjuda snabba leveranser, oftast inom 24 timmar. Det gäller även större leveranser. Det är vi tämligen ensamma om och det gör att vi sticker ut i konkurrensen. 

– Det ska vara lätt för kunderna att få såväl proffsig hjälp och bra service som snabba leveranser. Det bjuder vi gärna på. Dessutom bjuder vi alla som kommer in i butiken på en god kopp kaffe, säger Peter Johansson. 

EXTERN LÄNK: Expressleverans för DPJ:s butikskunder 

Mer från DPJ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med DPJ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera