Hoppa till huvudinnehållet
Mello i Karlstad 2024

De får roll i mellanakten när Mello kommer till Karlstad: ”Stor grej att uppleva”

Publicerad:
Universitetskörerna Söt Likör (bilden) och Sällskapet CMB ska sjunga i Löfbergs Arena när Melodifestivalen kommer till Karlstad. ”Jag kan säga att det kommer bli bra och häftigt”, säger körledaren Mats Backlund.
Universitetskörerna Söt Likör (bilden) och Sällskapet CMB ska sjunga i Löfbergs Arena när Melodifestivalen kommer till Karlstad. ”Jag kan säga att det kommer bli bra och häftigt”, säger körledaren Mats Backlund. Foto: Söt Likör

Universitetskörerna Söt Likör och Sällskapet CMB ska uppträda under mellanakten när Melodifestivalens femte deltävling avgörs i Löfbergs Arena i helgen.

– Det blir en stor grej för sångarna att få uppleva med allt vad det innebär, säger körledaren Mats Backlund.

Det var NWT som avslöjade körernas medverkan på måndagskvällen och på tisdagen gick även Karlstads universitet ut med nyheten. Anders Wistbacka, projektledare för Melodifestivalen, är knapphändig när VF når honom.

– Det stämmer att körerna ska medverka i veckans deltävling. Exakt hur vill vi hålla hemligt fram tills sändningen så att tittarna får en överraskning, säger han i ett mejl.

Över 60 sångare

Mats Backlund, som leder damkören Söt Likör och manskören Sällskapet CMB, berättar att man fick frågan av SVT i november.

– Det är så klart kul för oss att få vara en liten del av detta, att körerna får representera Värmland och Karlstad. Och att körsång uppmärksammas, det är ju jättebra, säger han.

Exakt vilken roll körerna får i mellanakten, medan rösterna räknas, får han alltså inte avslöja.

– Det ska ju vara spännande och hemligt, folk ska inte veta. Men jag kan säga att det kommer bli bra och häftigt.

Söt Likör består av ungefär 45 sångare medan CMB är knappt hälften så stor.

– Det är härliga grupper. Det är alltid lite fler tjejer som sjunger, även om det går lite upp och ner det där, säger Mats Backlund.

Med tanke på att ni är så många, har det varit svårt att hålla det hemligt?

– Ja, faktiskt. Men vi har verkligen försökt vara tysta och restriktiva så att det inte får spridning.

Artikeltaggar

Anders WistbackaKarlstadKarlstads universitetKörerLöfbergs ArenaMats BacklundMello i Karlstad 2024MelodifestivalenMusikSVTSångVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.