Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

V75-tips

Klart positiv senast – en outsider på V75

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.

Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Här är Fredrik Edholms tidiga tankar inför V75 på Solvalla. 

Här är Fredrik Edholms tidiga tankar inför V75 på Solvalla.
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media
Fredrik Edholm.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

V75-1

2 Jimbaran Zon har varit riktigt vass vid ett par segerlopp. Klarar han av andraspåret från start blir han att räkna med den här gången också. 1 Miramax B.R. och 3 The Pirate räds inte distansen och ska vara tidiga motbud. Det finns även bra kunnande i 12 Windmill Jam som inte ska nonchaleras trots läget.

V75-2

Ett öppet Klass II-försök. 5 Mirasol borde gå framåt med två lopp i kroppen och Örjan Kihlström upp känns också intressant. Distansen ska passa. 1 Jikininki har det bästa utgångsläget och kan ta en framskjuten placering om han håller sig i skinnet. 4 Cherieff Sund och 9 Kong Venience är två outsiders.

V75-3

6 Moni Viking gör comeback efter nästan ett halvårs frånvaro men är säkert väl förberedd av Björn Goop. Uppgiften ser lämplig ut såvida formen är någorlunda. Men skulle han inte vara på topp så är det i första hand duon 3 Sourire Frö och 7 Rome Pays Off som känns mest aktuella. Skiktat lopp med flera chanslösa.

V75-4

Intressant stayerlopp. 11 Kinky Boots har varit strålande på slutet och är bara formen intakt är han med på målfotot igen. 14 High On Pepper och 15 Ferrari Sisu är bästa hästarna och kan hinna fram trots tilläggen. 6 Blue Boy Face galopperar lite för ofta men skulle han sköta sig kan han vara en överraskning.

V75-5

7 Golden Rain står bra inne i det här loppet och hamnar hon inte på vingel från sjundespåret är hon ett hett segerbud, kanske till och med ett spikförslag? 9 Happy Go Pepper tillhör de bättre i fältet och slutar långt framme normalt sett. 5 La Fille de Niky och 10 Queen kan också vara aktuella med passande resor. 

V75-6

3 L.A.Boko var mycket rejäl vid V75-segern senast och från ett bra spår måste han vara högaktuell igen. 10 Hannibal Face blir allt bättre formmässigt och bakspåret är inte lika illa när det bara är tio hästar med i fältet. Tidig. 8 Game Brodde var ju klart positiv i Breeders' Crown senast och är en luring.

V75-7

4 Kendall Jackson fungerade bra med skor på Bergsåker senast och visade allt väl med formen. Bättre spår nu och ett givet segerbud. 6 Tearsinheaven gjorde ett topplopp på Solvalla näst senast och ska inte avskrivas trots att han fick ge sig senast. Löser det sig från läget för 8 Michigan Bro är han farlig.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.