Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IBF Falun

Falun kan vinna första titeln på hemmaplan

Första finalen på hemmaplan för Falun.

Det blir en match att minnas.

– Det är kanske första och enda gången man får spela en sådan här match. Det gäller att verkligen ta till vara på det, säger lagkaptenen Emil Johansson.

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

De hoppades få fjolårets cupfinal på hemmaplan.

Den landade i Kalmar.

De hoppades få årets Champions Cup-final på hemmaplan.

Den landade i Prag.

Tredje gången gillt fick nu Falun årets cupfinal hemma i Guide Arena – och det lär bli uppåt 2 500 åskådare på plats i kväll.

– Det blir verkligen något speciellt. Det är få förunnat att få spela en sådan här match. Kan vi använda att det är fullsatt på rätt sätt tror jag det är en fördel, säger Emil Johansson som vunnit hela sju SM-guld med Falun.

Falun och Pixbo möttes i SSL i början av året. Då var det dryga 2 200 åskådare på plats. De fick se en ensidig historia där hemmalaget till slut vann med utklassningssiffrorna 13-3.

Revanschsug hos Falun

Emil Johansson tror att publikens hejarop och ramsor kan lyfta Faluns spel även denna gång.

– Ja, ganska mycket. Att känna tryggheten i sin hemmaarena gör skillnad. Det vet man från slutspelet också. Sedan kan man vrida och vända på det. Vi mötte Kalmarsund på deras hemmaplan i fjol och det var en fin känsla att få tysta en hel hall. Jag tror att Pixbo jobbar med de målbilderna. 

Falun har haft siktet inställt på en trippel denna säsong.

De missade första guldchansen.

Tjeckiska Tatran Stresovice vann Champions Cup-finalen för en månad sedan och kan titulera sig Europas bästa lag.

Det har lett till revanschlusta hos Falun – som de siktar på att straffa Pixbo med.

– Vi är jäkligt revanschsugna. Det var en final vi inte alls var nöjda med. Vi vill inte torska två titelmatcher inför ett slutspel. Det här är en viktig match för vår grupp och vårt lag. Vi måste steppa upp, säger Emil Johansson.



Alla matcher i SSL sänds på Expressen med abonnemanget Premium Max. Teckna Premium Max här!

Med det paketet kan du se all livesport för endast 179 kronor i månaden. Utöver SSL ingår bland annat högstaligor i bandy och basket samt längdskidåkning i toppklass.

Dessutom kan du ta del av all journalistik på Expressen Premium, till exempel Anders Borgströms initierade SSL-bevakning.

Här hittar du matcherna i SSL den här säsongen!

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.