Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Öppnar för att ändra om efter utklassningen

Sverige har en betryggande ledning inför returen mot Bosnien-Hercegovina. 

Då öppnar Peter Gerhardsson för ändringar med tanke på stundande EM-kval. 

– Vi vill ha med oss något bra in till Nations League, säger den svenska förbundskaptenen. 

Peter Gerhardsson.
Foto: JOHANNA SÄLL / BILDBYRÅN

Inför matchen mot Bosnien-Hercegovina förra veckan hade det svenska landslaget kniven mot strupen. 

Efter en utklassning med siffrorna 5-0 ser det aningens ljusare ut för Sverige att stanna kvar i Nations Leagues högsta division. 

Det ger Peter Gerhardsson möjlighet att skruva om en del i startelvan, något den svenska förbundskaptenen anser komma lägligt med tanke på det tuffa EM-kval som väntar i april. 

– Sedan VM har vi i princip bara haft tävlingsmatcher, så är det med matchen nu med, men med tanke på resultat så öppnar det naturligtvis för att kunna vara ännu noggrannare med någon spelare med någon skavank, säger Gerhardsson. 

Med tanke på att landslaget sedan VM drabbats av en rad skador finns ett gäng nya spelare i truppen. Och nu flaggar förbundskaptenen för att flera kan få chansen. 

– Resultatet är också bra det är någon spelare man vill se extra för konkurrenssituationen framöver, det finns absolut med i tankarna.

Hyllar talangen: ”Tar för sig”

I Kosovare Asllanis frånvaro i bortamötet fick Häckens Rosa Kafaji chansen i den positionen. Det var 20-åringens första start i landslaget. 

Nu hyllas hon av Asllani. 

– Det var kul att se hennes insats. Det är kul att få in lite mer tekniska spelare i sådana kvaliteter som Rosa har och att de går in och tar för sig. Nu har vi en hel del unga spelare som kommer in och tar för sig på träningar och visar framfötterna. Det är roligt att se att det finns en generation som är på väg in. 

Precis som Peter Gerhardsson ser Asllani matchen mot Bosnien-Hercegovina som ett bra tillfälle att ge andra spelare chansen. 

– Det är en bra match för de yngre att visa upp sig, få lite känning för hur det är att vara i den här gruppen och spela på toppnivå, säger Asllani. 

Trots ett starkt utgångsläge är det viktigt för Peter Gerhardsson att det blir ett bra resultat. 

– Vi också känner att vi vill ha med oss något bra in till Nations League här i april. Det gör vi genom att vinna matchen. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset