Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tysk stavhoppsstjärna död – Fabian Schulze blev 39 år

Tysk friidrott har sorg. 

En av landets främsta stavhoppare under 00-talet, Fabian Schulze, har gått bort endast 39 år gammal.  

För precis över ett år sedan gick Tim Lobinger bort i cancer, 50 år gammal. Lobinger var en av världens bästa stavhoppare i början av 2000-talet med ett personbästa på sex meter och ett inomhus-VM-guld som främsta merit. 

En av de sörjande på Lobingers begravning var Fabian Schulze, som inledde sin seniorkarriär samtidigt som Lobinger var som bäst. Nu kommer den tragiska nyheten att även Schulze har gått bort. 

Tyska Bild skriver att Schulze gick bort bara några dagar innan sin 40-årsdag i Sonthofen efter att ha blivit akut sjuk för en vecka sedan. Det är inte känt vilken typ av sjukdom Schulze drabbades av.

Vännen: ”Har svårt att finna ord”

Schulze stod på toppen av sin karriär i mitten på 2000-talet då han hoppade sitt personbästa 5.81. Han var ytterst nära medaljer vid ett antal större tävlingar, främst på inomhus-VM 2006 då han slutade fyra. 

Han sörjs nu av hela friidrotts-Tyskland. 

– Fabian var en nära vän till mig. Jag är väldigt sorgsen och har svårt att finna ord, säger sprintern Tobias Unger till Bild. 

”Vi tvingas återigen sörja en fantastisk och populär idrottares allt för tidiga bortgång”, skriver det tyska friidrottsförbundet i ett pressmeddelande. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.