Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kosovare Asllani

Vägrar svara på frågan: ”Jag visste det”

Kosovare Asllani är ständigt omgärdad av rykten. 

Men trots ett utgången kontrakt vägrar 34-åringen svara på frågan om framtiden. 

– Jag visste att den skulle komma, säger Asllani. 

"Det hade varit något alldeles extra"
Kosovare Asllani.
Foto: JOHANNA SÄLL / BILDBYRÅN
Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

När Sverige slog Bosnien-Hercegovina med 5–0 på bortaplan satt Kosovare Asllani på läktaren. 

Den svenska stjärnan var avstängd från det första mötet, men hon har också dragits med en sjukdom och missade de första dagarna på landslagsamlingen. 

– Jag har fått en bra stegring i min träning. Det var väl en väldigt segdragen med influensa eller lunginflammation som jag åkte på. Två veckor av det, men jag har fått några få fulla träningar nu och är på gång, säger hon. 

När returmötet mot Bosnien-Hercegovina, där platsen i Nations Leagues A-division ligger i potten, hoppas hon kunna få vara med på planen och bidra. 

– Jag har aldrig haft en sådana här segdragen hosta som legat kvar så länge. Det har varit drygt i klubblaget och att sedan komma hit och stegras in, men man är i så trygga händer. Man kommer hit och blir väldigt väl omhändertagen.

Vad tror du att du klarar av?

– Det är svårt att säga minuter, men definitivt inte en full match utan man får se. Nu har vi tagit ett beslut med det medicinska teamet om vad som är bäst för mig så får ni se. 

”Frågar saker hela tiden” 

Huruvida Kosovare Asllani kommer vara kapten i kvällens match vill Peter Gerhardsson inte avslöja.

Oavsett hur det blir har det här varit första samlingen utan den tidigare lagkaptenen Caroline Seger, något Asllani tvingats bli varse om. 

– Folk frågar saker hela tiden, även fast jag varit kapten tidigare. Det är många frågor om de får skippa kvällsmålet och sådan grejer, men det är ett ansvar jag har lätt att axla. Det är mycket saker som jag inte tänkt på innan och som gått till Seger. 

Stjärnan vägrar svara på frågan 

Den svenska stjärnan sitter på ett utgående kontrakt i Milan. För ett par dagar sedan rapporterade Fotbolldirekt att de amerikanske klubbarna Kansas City Current och San Diego Wave visat intresse för svenskan. 

Men Asllani lägger locket på. 

– Jag visste att frågan skulle komma, men jag kommer inte kommentera det. Det är inte mitt jobb att sköta utan jag fokuserar på klubben och landslaget. Ni vet vad jag kommer att svara på det, säger hon. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset