centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Man dömd efter att ha försökt bosätta sig på Arlanda

En verklig situation av filmen The Terminal utspelade sig på Arlanda i slutet av förra året när en man försökte bosätta sig på Arlanda.

centrum_artikel_host

SVT Stockholm och UNT.se rapporterar att en 37-årig man har nyligen blivit dömd för att tre gånger på tre månader ha tagit sig in olagligt på Arlanda flygplats med hjälp av upphittade boardingkort. Dessa inträffade på Arlanda Airside, den delen av flygplatsen som ligger bortom säkerhetskontrollerna, vilket klassas som ett allvarligt brott då det är ett skyddsobjekt.

Mannen, som är medborgare i ett EU-land och kom till Sverige i slutet av oktober förra året, fick första gången han dömdes 14 dagars fängelse. Vid det tredje tillfället, som inträffade i januari i år, dömdes han till en månads fängelse och utvisning. Åklagaren noterar att det är ovanligt med fängelsestraff för denna typ av brott, men på grund av de täta återfallen inom loppet av tre månader ansåg rätten det befogat.

Även hovrätten beslutade nyligen om utvisning för att förebygga upprepning av brottet, då mannen uttryckte önskan om att återvända till Arlanda flygplats efter avtjänat straff. Han förblir därför frihetsberövad fram till verkställigheten av utvisningen.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Politik Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
stationshusen_outsider
mp_eu_outsider
connys