Gå direkt till sidans innehåll

Uppgifter: Jon Rahm erbjuds 6,2 miljarder för att flytta till LIV-touren

LIV-ryktena fortsätter att omgärda Jon Rahm.

Nu rapporterar Mirror att världstrean lockas med fantasisummor för att byta tour.

Spanske världstrean Jon Rahm.
Foto: MARTIN DOKOUPIL / AP TT NYHETSBYRÅN

Den spanske världsstjärnan Jon Rahm, 29, har skördat stora framgångar de senaste åren och är ett av golfvärldens största namn. 

Men enda sen FedEx Cup (PGA-tourens slutspel) avgjordes i slutet på augusti har det viskats allt mer om en flytt till kontroversiella LIV-touren.

Ryktena späddes på ytterligare när spanjoren valde att hoppa av Tiger Woods och Rory McIlroys kommande satsning TGL i början på november.

En rad världsstjärnor har redan lockats över med feta sedelbuntar, däribland svenske Henrik Stenson. Men nu ryktas Jon Rahm krossa de tidigare bonusarna som betalats ut.

Skulle krossa rekordet

Enligt engelska Mirror kan spanjoren få 600 miljoner dollar om han tar steget över till den saudifinansierade touren. Det motsvarar 6,2 miljarder i svenska kronor.

Den högsta summan som betalats ut tidigare, till amerikanske veteranen Phil Mickelson, är på strax över två miljarder kronor, skriver sajten.

Det har tidigare figurerat uppgifter om att Henrik Stenson fick 550 miljoner kronor för flytta över till LIV-touren, samt att Tiger Woods tackat nej till ett bud på drygt åtta miljarder kronor.