Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Låt er inte luras av tabellen här

Experterna är överens om storfavoriten. 

Tabellen talar inte hela sanningen i den franska matchen.


ANNONS: Lämna in Amrounis 108-raderssystem här

ANNONS: Lämna in Dybbans 108-raderssystem här

Foto: VICTOR FRAILE/POWER SPORT IMAGES / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Kuponganalys

För att vara en måndagskupong är den sportsligt riktigt fin. Det är åtta olika ligor och relativt få stora favoriter. Al Nassr och Brommapojkarna sticker ut men även Angers och Gijon ser ut att bli överstreckade. Kupongen innehåller matcher från La Liga, La Liga 2, Premier League, Serie A, danska ligan, Ligue 2, asiatiska Champions League och det allsvenska kvalet.

Omgången i korthet

Dybbans bästa spik

Al Nassr

Al Nassr har gått rent i sin grupp i asiatiska Champions League. Inte undra på då klubben har en trupp värd miljarder bestående av spelare som Ronaldo och Sadio Mané. Här råder rejäl klasskillnad mot Persepolis från Iran. Säker etta.


Amrounis bästa spik

Al Nassr

Kupongens största favorit men det är också berättigat. Champions League är ett stort fokus för klubben och man har vunnit samtliga fyra matcher i gruppspelet hittills. Med spelare som Ronaldo, Brozovic och Talisca finns det kvalité hos hemmalaget som Persepolis inte kommer i närheten av.


Dybbans bästa skräll

Caen

Det skiljer mil mellan Anger och Caen i tabellen, men medan Anger fått allt med sig har Caen haft rejält med stolpe ut. Faktum är Caen faktiskt ligger före Anger i Expected Points-tabellen. Gästerna har en av ligans bästa anfallare i Alexandre Mendy (10 mål på 13 matcher) och ska inte räknas ut till alldeles för låg procent. 


Amrounis bästa skräll

Utsikten

Brommapojkarna var fullkomligt överlägsna i det första mötet men det råder ingen tvekan om att Utsikten underpresterade. Nu har man något att bevisa inför returen. Dubbelmötet är redan avgjort och känslan är att Utsikten har mer att spela för då man ska bevara någon form av stolthet. Ett BP i ledning med sju mål till 74% är alldeles för högt.

Match för match

1. Brommapojkarna – Utsikten

BP avgjorde kvalmötet på bortaplan redan. Det var klasskillnad mellan lagen i Göteborg och nu handlar det mest om vad slutsiffrorna ska bli. Räkna med en mer avslagen tillställning.

2. Fulham – Wolverhampton

För hemmalaget saknas nyckelspelare Palhinha på mittfältet. Han är avstängd efter det gula kortet mot Villa. Wolves kommer från en meriterande seger mot Spurs i den förra omgången.

3. Girona – Athletic Bilbao

Girona har varit det stora utropstecknet i La Liga den här säsongen. Inför den här omgången toppar man serien. Det är två lag med sina styrkor offensivt. Hos gästerna saknas Alvarez och Berchiche.

4. Bologna – Torino

Bologna har Karlsson, Soumoaro och El Azzouzi på skadelistan. Även Orsolini bedöms vara ett frågetecken inför mötet. Hos gästerna är Djidji, Ricci och Schuurs indisponibla.

5. Silkeborg – Midtjylland

Öström är borta för hemmalaget. Hos gästerna saknas Andersson, Martinez, Liberato och Lossl. Midtjylland har bara förlorat en av sina tio senaste matcher, det var mot FCK i cupspelet.

6. Sporting Gijon – Eldense

Det är två formstarka lag som ställs mot varandra. Gijon har sju raka matcher utan förlust medan gästerna är obesegrade i sina åtta senaste matcher. Det finns mer kvalité hos hemmalaget.

7. Angers – Caen

Angers spelade i Ligue 1 förra säsongen och siktar på att ta steget upp direkt. Laget ligger tvåa i serien och har ännu inte förlorat på hemmaplan efter sju spelade matcher. Tuff uppgift för Caen.

8. Al Nassr – Persepolis

Al Nassr toppar gruppen med fyra vinster efter fyra omgångar. Med spelare som Ronaldo, Brozovic, Fofana och Talisca har man spets som inte Persepolis kan matcha. Ettan ska vara favorit.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.