Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Succélaget kan bjuda på ett gäng mål i kväll

Två målglada lag ställs mot varandra i det spanska toppmötet. 

Risk för en avslagen historia i det allsvenska kvalet.

Foto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN

Dagens bästa spel

Girona har varit den stora överraskningen i La Liga under hösten. Laget har vunnit nio av sina tio senaste matcher och kan gå upp i serieledning vid en seger i kvällens match. Det är framförallt deras offensiv som imponerat. Girona har varit ligans bästa lag offensivt med ett snitt på över två gjorda mål per match. Ikväll väntar Athletic Bilbao, ett lag som också gått starkt på slutet och det går att argumentera för att gästerna faktiskt har en bättre trupp på pappret än Girona. Athletic ligger sexa i serien och har förhoppningar om att nå ut till Europa nästa säsong. Gästerna är ett av ligans mest målglada lag och har precis som Girona sina styrkor i offensiven. Trots att hemmalaget har en del avbräck inför mötet finns det goda förutsättningar för ett målfyrverkeri med två lag som vill framåt. Över 2,5 mål i matchen spelas till oddset 1,64.

Girona – Athletic Bilbao: över 2,5 mål

Odds: 1,64

ANNONS: Lämna in Amrounis spelförslag här

Bomben

På Bomben finns det risk för att det allsvenska kvalet blir en avslagen tillställning då Brommapojkarna vann det första mötet med klara 7-0. Dubbelmötet är redan avgjort och det handlar mest om att spela av matchen. Precis som jag var inne på tidigare så finns det goda förutsättningar mål i det spanska mötet. Jag väljer att skippa nollan för båda lagen. Premier League-mötet däremot kan bli en taktisk historia med två lag som värderar bollinnehavet högt.

A. Brommapojkarna – Utsikten

1, 2, 4 – 0, 2, 3

B. Fulham – Wolverhampton

0, 1 – 0, 1

C. Girona – Athletic Bilbao

2, 3, 4 – 1, 3

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in Amrounis systemförslag här

Match för match

Brommapojkarna – Utsikten 1

BP avgjorde kvalmötet på bortaplan redan. Det var klasskillnad mellan lagen i Göteborg och nu handlar det mest om vad slutsiffrorna ska bli. Räkna med en mer avslagen tillställning. Ettan tippas!

Silkeborg – Midtjylland 2

Öström är borta för hemmalaget. Hos gästerna saknas Andersson, Martinez, Liberato och Lossl. Middtjylland har bara förlorat en av sina tio senaste matcher, det var mot FCK i cupspelet.

Al Nassr – Persepolis 1

Al Nassr toppar gruppen med fyra vinster efter fyra omgångar. Med spelare som Ronaldo, Brozovic, Fofana och Talisca har man spets som inte Persepolis kan matcha. Ettan ska vara favorit.

Angers – Caen 1

Angers spelade i Ligue 1 förra säsongen och siktar på att ta steget upp direkt. Laget ligger tvåa i serien och har ännu inte förlorat på hemmaplan efter sju spelade matcher. Tuff uppgift för Caen.

Bologna – Torino 1

Bologna har Karlsson, Soumoaro och El Azzouzi på skadelistan. Även Orsolini bedöms vara ett frågetecken inför mötet. Hos gästerna är Djidji, Ricci och Schuurs indisponibla. Fördel Bologna!

Fulham – Wolverhampton X

För hemmalaget saknas nyckelspelare Palhinha på mittfältet. Han är avstängd efter det gula kortet mot Villa. Wolves kommer från en meriterande seger mot Spurs i den förra omgången. Vidöppet...

Girona – Athletic Bilbao 1

Girona har varit det stora utropstecknet i La Liga den här säsongen. Inför den här omgången toppar man serien. Det är två lag med sina styrkor offensivt. Hos gästerna saknas Alvarez och Berchiche.

Sporting Gijon – Eldense 1

Det är två formstarka lag som ställs mot varandra. Gijon har sju raka matcher utan förlust medan gästerna är obesegrade i sina åtta senaste matcher. Det finns mer kvalité hos hemmalaget - etta.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset