Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgården Fotboll

Rättegången mot Doumbouya skjuts upp – går inte att få tag i honom

Hovrättsförhandlingarna mot Amadou Doumbouya, 21, skjuts upp.

Varken polis eller Svea hovrätt får tag i den tidigare Djurgårdens IF-spelaren, vars tingsrättsdom är överklagad.

Nu kan han efterlysas internationellt.

Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

I oktober förra året åtalades Amadou Doumbouya, då spelandes för Djurgårdens IF, misstänkt för våldtäkt, kränkande fotografering och ringa narkotikabrott. Målet togs upp i tingsrätten i mitten av november. Där dömdes Doumbouya för ringa narkotikabrott, men friades från misstankarna om våldtäkt och kränkande fotografering.

Domen överklagades till hovrätten – som skulle ha tagit upp målet under tisdagen. Så, blir dock inte fallet. Huvudförhandlingen har skjutits upp då Doumbouya inte har gått att nå.

– Man har inte kunnat delge honom kallelse. De (Svea hovrätt, reds. anm.) har inget bevis på att han är underrättad om att förhandlingar kommer äga rum, säger åklagare Carolina Frohm.

Från Svea hovrätt låter man meddela att varken domstolen eller polisen har lyckats få kontakt med Doumbouya. Inte via brev, mejl eller per telefon. 

Tillhör klubb i Bulgarien

Efter att ha lämnat Djurgårdens IF i mitten av januari i år skrev Amadou Doumbouya på för ryska PFC Kuban. Nu tillhör han bulgariska Botev Plovdiv.

På frågan om det finns misstankar om att Doumbouya håller sig undan säger Carolina Frohm:

– Jag kan inte svara på det, för jag vet inte riktigt vilka försök man har gjort. Jag vet inte heller var han finns. Så, jag har inte riktig tillräckligt kunskap om de förhållandena för att kunna säga något om det.

Fortsatta försök att få kontakt med Doumbouya kommer att göras framöver, meddelar Svea hovrätt. Något nytt datum för huvudförhandlingen har inte satts ut.

– Sedan kan åklagare begära honom häktad i utevaro om det är så att det kommer fram att han verkar undanhålla sig. Då kan man efterlysa honom, förklarar Carolina Frohm.

Kan det bli tal om det i det här fallet?

– Det kan jag inte säga nu. Jag har inte den fulla bilden. Nu har det varit utsatt en gång i hovrätten och ställts in. Det får man nog ta ställning till vid nästa försök eller om det kommer in uppgifter om att han undanhåller sig. Men i dagsläget är det inte aktuellt.

Expressen har sökt försvarsadvokat Olle Kristhammar.


Senaste avsnittet av ”Expressen fotboll”:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.