Gå direkt till sidans innehåll

Tyska superlaget är en favorit i fara

I TOPPTIPSDUELLEN levererar Jonas Amrouni och Simon ”Dybban” Lindell sina bästa tips inför dagens matcher.


Experterna har svårt att enas om den spanska favoriten. 

Imponerade hemmafacit talar för den belgiska spiken.


ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Amrounis system

Foto: ULRICHHUFNAGEL / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Kuponganalysen

Kvällens Bomben har en kvarts miljon extra i potten. Bayern München och ett överstreckat Celta Vigo är kupongens två största favoriter. Fredagens topptips innehåller matcher från Serie A, La Liga, Bundesliga, Ligue 1, The Championship, Jupiler League, portugisiska ligan och Segundan. De spanska lagen Celta Vigo och Sporting Gijon är de två mest överstreckade favoriterna bland tidiga strecken.

Omgången i korthet

Dybbans bästa spik

Westerlo

Westerlo imponerar på hemmaplan och ska ha toppchans mot ett bortasvagt Charleroi som ännu inte vunnit på resande fot (0-4-9) och har 5-20 i målskillnad på sina 13 bortamatcher. 


Amrounis bästa spik

Celta Vigo

Almeria har visserligen stått för några bättre insatser på slutet men det är framförallt på hemmaplan som spelet sett bättre ut. Almeria ligger hopplöst sist och har fortfarande inte vunnit i ligan, vi kliver in i mars nu!


Dybbans bästa skräll

Almeria

Almerias skrämmande låga poängproduktion i ligan till trots, jag säger det igen. Laget är bättre än så och har verkligen höjt nivån på insatserna på slutet. Tre raka kryss nu mot lag som Atlético Madrid och Athletic Bilbao. Här blir Almeria återigen undervärderat av det svenska folket mot Celta Vigo. Alla tecken och skrälljobb.


Amrounis bästa skräll

Freiburg

Det är omöjligt att veta vad man får utav Bayern den här säsongen. Det är redan beslutat att Tuchel ska lämna jobbet som tränare för Bayern efter säsongen och känslan är att tiden fram tills sommaren bara är en transportsträcka för klubben. Freiburg har allt att vinna i den här matchen!

Match för match

1. Lazio – Milan

Milan är segerlösa i sina tre senaste matcher. Insatsen senast mot Atalanta förtjänade mer än en poäng. Det var ett steg framåt mot hur det såg ut mot både Rennes och Monza.


2. Monaco – Paris SG

Caio Henrique, Vanderson, Embolo och Diatta saknas för Monaco. PSG har Skriniar, Kurzawa och Marquinhos på skadelistan. Senast lagen möttes vann PSG klart med 5-2 på hemmaplan.


3. Freiburg – Bayern München

Det är extremt svårt att veta vad man får av Bayern den här säsongen. När spelet stämmer är det inget lag i Tyskland som kan matcha Bayern. Ojämnheten och en del skador gör att tvåan känns iskall här.


4. Celta Vigo – Almeria

Almeria är fortsatt det enda laget i La Liga som ännu inte har vunnit en match den här säsongen. Det var inget fel på insatsen senast mot Atletico men det saknas spets framåt.


5. West Bromwich – Coventry

West Bromwich har varit ett av seriens bästa lag defensivt. Det ser fortfarande tunt ut framåt med Dike, Maja och Thomas-Asante på skadelistan.


6. Westerlo – Charleroi

Både Westerlo och Charleroi befinner sig på den undre halvan av tabellen och kämpar för att undvika att hamna bland de fyra sista. Westerlo får klara sig utan El Hari och Stassin.


7. Chaves – Arouca

Mittfältaren Guima är avstängd för hemmalaget. Arouca har Quaresma och Vitinho borta med skador. Arouca går in till mötet med fyra segrar på lagets fem senaste matcher.


8. Sporting Gijon – Albacete

Gijon har häng på playoff medan Albacete kämpar för att undvika en av nedflyttningsplatserna. Båda lagen har gjort 32 mål i ligan på 28 matcher men Sporting har varit starkare defensivt.

ANNONS:
Expertens systemförslag:
ANNONS:
Expertens systemförslag: