Gå direkt till sidans innehåll

Jämt och målsnålt i jakten på play off

Anfallsspelare saknas för West Bromwich. 

Dominant PSG hoppas kunna upprepa bedriften i kväll.

Foto: MATTHEW CHILDS / BILDBYRÅN

■■ Dagens bästa spel hittar vi i The Championship och mötet mellan West Bromwich och Coventry. Det är två lag som är på jakt efter play off. 

West Bromwichs tränare Corberan har förbättrat lagets defensiv sedan han kom till klubben. Det har gett West Bromwich en stabil plattform att plocka poäng från. Med 32 insläppta mål är det bara topplagen Leeds och Leicester som haft ett bättre försvar den här säsongen. Även deras motståndare Coventry har stort fokus på försvarsspelet och det finns en risk att lagen tar ut varandra i kväll.

När lagen möttes i höstas vann WBA med 2–0. Nu saknar man Maja, Dike och Thomas-Asante vilket är i princip hela deras forwardsuppsättning. 

Underspelet känns högaktuellt och oddset 1,77 på under 2,5 mål är för bra för att låta bli.


■■ Som jag varit inne på så streckar jag för en målsnål historia i Birmingham. 

PSG dominerade senast laget mötte Monaco och det är troligt att vi får se ett liknande scenario i kväll då Monaco har en spelstil som passar PSG väldigt bra med mycket ytor för deras offensiva spelare. 

I den italienska matchen streckar jag för ett revanschsuget Milan.


Dagens bästa spel

West Bromwich – Coventry: under 2.5 mål

Odds: 1,77

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här 


Bomben

A. Lazio – Milan

0, 2 – 1, 2, 3

B. Monaco – Paris SG

1, 2 – 2, 4, 5

C. West Bromwich – Coventry

0, 1 – 0, 1, 3

216 rader, spelstopp 20.44

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här 


Matchlistan

Sporting Gijon – Albacete 1

Gijon har häng på playoff medan Albacete kämpar för att undvika en av nedflyttningsplatserna. Båda lagen har gjort 32 mål i ligan på 28 matcher men Sporting har varit starkare defensivt.


Freiburg – Bayern München 2

Det är extremt svårt att veta vad man får av Bayern den här säsongen. När spelet stämmer är det inget lag i Tyskland som kan matcha Bayern. Ojämnheten och en del skador gör att tvåan känns iskall här.


Lazio – Milan 2

Milan är segerlösa i sina tre senaste matcher. Insatsen senast mot Atalanta förtjänade mer än en poäng. Det var ett steg framåt mot hur det såg ut mot både Rennes och Monza. Bortasidan rekas.


Westerlo – Charleroi 1

Både Westerlo och Charleroi befinner sig på den undre halvan av tabellen och kämpar för att undvika att hamna bland de fyra sista. Westerlo får klara sig utan El Hari och Stassin. Lågt odds på ettan.


West Bromwich – Coventry 2

West Bromwich har varit ett av seriens bästa lag defensivt. Det ser fortfarande tunt ut framåt med Dike, Maja och Thomas-Asante på skadelistan. Sett till oddsen är tvåan klart mer intressant.


Monaco – Paris SG 2

Caio Henrique, Vanderson, Embolo och Diatta saknas för Monaco. PSG har Skriniar, Kurzawa och Marquinhos på skadelistan. Senast lagen möttes vann PSG klart med 5-2 på hemmaplan. Tvåa!


Celta Vigo – Almeria 1

Almeria är fortsatt det enda laget i La Liga som ännu inte har vunnit en match den här säsongen. Det var inget fel på insatsen senast mot Atletico men det saknas spets framåt. Klar fördel Celta.


Chaves – Arouca 2

Mittfältaren Guima är avstängd för hemmalaget. Arouca har Quaresma och Vitinho borta med skador. Arouca går in till mötet med fyra segrar på lagets fem senaste matcher. Tvåan får U-tecknet.