Gå direkt till sidans innehåll
Kristoffer Olsson

Nytt besked om Kristoffer Olsson: ”Inte vid medvetande”

Kristoffer Olsson vårdas på sjukhus efter att ha kollapsat i hemmet.

Nu kommer FC Midtjylland med nya besked om hans hälsotillstånd.

– Kristoffers vitala organ fungerar och läkarna ser små förbättringar, men situationen är fortsatt allvarlig och han har fortfarande inte varit vid medvetande, säger klubbens vd Claus Steinlein i ett pressmeddelande.  

Kristoffer Olsson.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Det var i tisdags som fotbollsvärlden skakades om av nyheten om Kristoffer Olsson. FC Midtjylland meddelade att 28-årige Olsson kollapsat i sitt hem och förts akut till sjukhus där han nu ligger i respirator. Enligt klubben hade Olsson drabbats av en allvarlig sjukdom kopplad till hjärnan. 

Klubben skrev i ett pressmeddelande att de inte ville kommentera den svenske landslagsmannens hälsotillstånd närmare, men lovade att meddela när det fanns något nytt att berätta. 

Nya beskedet om Kristoffer Olsson

På fredagen kom en enskild person i klubbens organisation, norske Arne Sandstö, med ett uttalande till den norska nyhetsbyrån NTB. 

Sandstö, som kom till FC Midtjylland i en assisterande tränarroll förra året, säger att läkarna som vårdar Olsson sett ”positiva signaler”. 

Under torsdagen var det positiva signaler på det som skett de senaste dagarna. Läkarna är nöjda, han är stabil, säger Sandstö till NTB

Nu ger även FC Midtjylland en uppdatering om läget.

Klubben meddelar att hans vitala organ fungerar och att läkarna ser små förbättringar, men understryker att läget fortsatt är allvarligt. Olsson är ännu inte vid medvetande. 

– Alla i FC Midtjylland är naturligtvis djupt påverkade av situationen, där en lagkamrat och nära vän kämpar, som Kristoffer gör nu, säger klubbens vd Claus Steinlein i ett pressmeddelande.

Klubbens första ord om Olsson

Efter beskedet om Kristoffer Olssons sjukdom har FC Midtjylland stängt igen helt för utomstående. Varken spelare eller ledare har varit tillgängliga för media, och klubben har hänvisat till sitt uttalande på hemsidan.

Men på torsdagen berättade klubbens vd Claus Steinlein för första gången om hur den senaste tiden varit. 

– Det har varit en speciell tid där fotbollen inte har varit det viktigaste. Det har varit svåra och känslomässiga dagar för spelare, ledare och personal i klubben, säger han till danska Tipsbladet. 

Kort därefter uttalade sig klubbens tränare Thomas Thomasberg på FC Midtjyllands hemsida. 

– Jag vet att ”Kris” är en vinnare. Om han kunde säga något till oss hade han sagt att vi skulle gå ut på planen och ge allt vi kan. Det är så han är som fotbollsspelare.

– Kristoffer är omgiven av den bästa expertisen. Vi har alla en tro och förhoppning om att det kommer gå bra. Här och nu sänder vi alla goda tankar och medkänsla som vi kan.

På fredagskvällen spelar FC Midtjylland hemmamatch mot FC Köpenhamn. Där planeras en hyllning till Olsson i matchens åttonde minut och FC Köpenhamn har uppmanat sina supportrar att delta i hyllningen. 

TV: Milosevics stöd till ”Koffe”