Gå direkt till sidans innehåll
Stryktipset

Tottenham är den sunda jackpotspiken

Vi har en riktig drömkupong framför oss med 13 miljoner kronor i jackpot. Det är sju matcher från Premier League och sex matcher från The Championship. 

Kupongen är välbalanserad med få storfavoriter vilket talar för att vi får se hög utdelning på 13 rätt. Min spik landar på Tottenham.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

ANNONS: Köp en andel i Johan Meijers andelsspel (78 kronor per andel) 

Foto: ISABEL INFANTES / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

BÄSTA SPIKARNA

Motiverad favorit i London-derbyt

3. TOTTENHAM–CRYSTAL PALACE 1

Det krävdes hemmaplan mot nykomlingen Burnley och en man mer under större delen av matchen för att Palace skulle bryta sin negativa trend. Palace lider av flera av deras nyckelspelare är skadade. Tottenham kommer att skapa tillräckligt med chanser för att vinna matchen.

Borde få utdelning på grundspelet

7. FULHAM–BRIGHTON 2

Det var ingen felfri insats mot Wolves i veckan för Brighton men laget förtjänade mer. Trots ett jobbigt skadeläge tycker jag att Brighton har ett bättre grundspel att luta sig emot. Till runt 40% är det en rolig chansspik.

Topplaget bryter negativa trenden

8. BIRMINGHAM–SOUTHAMPTON 2

Efter att gått obesegrade i flera månader har nu Saints förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Jag räknar med att vi får se en reaktion mot ett begränsat Birmingham. När lagen möttes tidigare under säsongen var Saints överlägset och vann rättvist med 3–1. Spelvärd spiktvåa.

SKRÄLLDRAGEN

Luton svårspelat på Kenilworth Road

1. LUTON–ASTON VILLA 12

Villa är inte samma lag när man spelar på bortaplan. Samtidigt har Luton visat upp en förmåga att höja sig mot bra motstånd när matcherna spelas på Kenilworth Road. Det blir inte bara för Villa att hämta tre poäng utan det krävs en bra prestation. Jag vill ha med flera tecken på systemet då tvåan riskerar att bli överstreckad på tipset.

Tight spelschema kan fälla Liverpool

4. NOTTINGHAM–LIVERPOOL 1X2

Det är ingen hemlighet vid det här laget att Liverpool kämpar med skador. Lägg till det tajta spelschemat och man inser att den här matchen är tuffare än många tror. Nottingham tog poäng av Liverpool på hemmaplan i fjol.

Har svårt att axla rollen som favorit

6. EVERTON–WEST HAM 1X2

Everton klär inte i rollen som favorit och har vid flertalet tillfällen tappat poäng i matcher som laget förväntas vinna. West Ham briljerade senast mot Brentford och kräver större respekt av svenska folket.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 256-raderssystem

ANNONS: Köp en andel i Johan Meijers andelsspel (78 kronor per andel)

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Luton–Aston Villa 2

Luton har fyra raka förluster med sig till mötet men det är hemma som vi sett laget prestera som bäst. Vi kan dra ett streck över veckans cupförlust mot City. Det kändes som att Luton aldrig riktigt gav det någon chans. Villa är inte lika starkt i bortaspelet och kan få problem med Lutons frenetiska presspel. Tidig gardering!


2. Brentford–Chelsea 2

Brentford får klara sig utan Henry, Dasilva, Hickey, Schade, Pinnock och Mbuemo. Mee är osäker till spel efter en skada i matchen mot West Ham. Chelsea spelar sin tredje match inom loppet av sex dagar. Viktige Nkunku är skadad och James saknas sedan tidigare. Det är två lag som haft problem med formen den senaste tiden. Hemmaplan väger tungt, favorit i fara!


3. Tottenham–Crystal Palace 1

Tottenham tappade viktiga poäng mot Wolves i sin senaste match men spelmässigt finns det mycket positivt att ta med sig från insatsen. Tottenham har en högre nivå i sig än Crystal Palace. Gästerna saknar viktiga spelare som Doucouré och Olise. Eze förväntas vara tillbaka efter sin skada för Crystal Palace.


4. Nottingham–Liverpool 2

Liverpool saknar Diogo Jota, Matip, Alexander-Arnold, Alisson, Thiago, Jones och Gravenberch. Nunez, Salah, Szoboszlai och Endo är alla tveksamma till spel men kommer att testas sent. Lägg till att Liverpool spelat match i stort sett var tredje dag senaste tiden. Utmärkt läge för Nottingham att överraska på hemmaplan.


5. Newcastle–Wolverhampton 1

Wolves stod för en bra insats när man besegrade Brighton och tog sig till sin första kvartsfinal på fem år i FA-cupen. Nu siktar laget på att bygga vidare på den insatsen. Wolves har en tre matcher lång segersvit. För Newcastle saknas Wilson, Joelinton, Botman och Pope. Ettan blir alldeles för stor favorit med tanke på vad Newcastle presterat. Ta fram penseln.


6. Everton–West Ham 2

Everton försvarade sig på ett hedersvärt sätt borta mot Brighton men lyckades inte hålla undan till seger utan släppte in ett mål i slutminuterna. Här får man axla rollen som favorit, en position som Everton inte trivts med den här säsongen. West Ham imponerade i sin seger mot Brentford i måndagens match.


7. Fulham–Brighton 2

Jimenez är skadad och viktige mittfältaren Palhinha är avstängd i Fulham. Både Reed och Willian är uppsatta som frågetecken inför helgens match. Brighton har Mitoma, March, Joao Pedro, Hinshelwood och Gilmour borta från spel. Brighton förtjänade mer i matcherna mot Everton och Wolves. Spelvärdet ligger hos gästerna.


8. Birmingham–Southampton 2

Southampton upplever sin tyngsta period på hela säsongen just nu. Efter att ha gått obesegrade i flera månader har laget nu förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Det har sett okej ut spelmässigt och mot ett begränsat Birmingham förväntas Saints föra spelet. Till en trivsam procent är tvåan en spelvärd spik att ta hänsyn till.


9. Millwall–Watford X

Millwall stod för en av säsongens största skrällar när man besegrade Southampton på bortaplan i den förra omgången. Både Millwall och Watford har varit stora besvikelser i ligan. Det är lag som ska prestera bättre sett till spelarmaterialet. Watford stod för en blek insats i sin match mot bottenlaget Huddersfield. Det är två lag som sliter med offensiven.


10. Norwich–Sunderland 1

Duffy och Rowe ser ut att missa mötet för Norwich. Sunderland har flera spelare borta. Alese, Cirkin, Dack, Embleton, Evans, Huggins och Roberts är alla tveksamma till spel för gästerna. Norwich har visat upp en stigande formkurva och går in till mötet med fem raka matcher utan en förlust. Sunderland lider av skadorna och såg svagt ut mot Swansea. Stark etta!


11. Preston–Hull 2

Hull trivs i rollen som underdog och har tio poäng på sina fyra senaste matcher. Senast var man närmast segern med ett stolpskott i slutet mot WBA. Preston har också varit ett av ligans formstarkaste lag på slutet men ojämnheten är oroväckande. Hull har presterat på en betydligt jämnare nivå sett över hela säsongen. Preston saknar Potts, Holmes och Best.


12. Stoke–Middlesbrough 2

Det går inte att bli riktigt klok på Middlesbrough i år. Spelmässigt styr man majoriteten av matcherna och all underliggande statistik är positiv för deras del. Trots det lyckas laget förlora gång på gång. Inför helgens match har Boro tre förluster på sina fyra senaste. Efter att ha vunnit mot serieledaren Leicester borta förlorar man hemma mot ligans sämsta bortalag.


13. Swansea–Blackburn 1

Swansea kan glädjas åt hur laget har spelat mot både Ipswich och Sunderland. Segern borta mot Sunderland var en av deras bättre insatser den här säsongen. Blackburn kommer få en tuff match i veckan mot Newcastle i cupen. Det blev till slut straffar som man dessutom förlorade. Orkar Blackburn ladda om både fysiskt och mentalt? Ettan får U-tecknet.

ANNONS:
Expertens systemförslag: