”Knäet blev som en vattenmelon – kunde inte gå”

Publicerad 2023-11-27

James Rowe var med om en mopedolycka på Bali.

Det fick konsekvenser några dagar senare.

– Inom fyra timmar blev knäet som en vattenmelon och han kunde inte gå, säger hans pappa Stephen Rowe.

James Rowe, 24, var en talang inom australisk fotboll och representerade Adelaide Crown. Men sedan förra året har han inte haft något kontrakt.

Nyligen var han på semester på den indonesiska ön Bali och där var han med om en mopedolycka. Olyckan i sig var inte så farlig och Rowe fick sy fyra stygn.

Det var först när han kom tillbaka till Australien som komplikationer uppstod.

”Vår lilla Jimmy...”

Rowe simmade i Murray River varpå såret blev rejält infekterat.

– Vår lilla Jimmy har haft det lite tufft, säger hans pappa Stephen Rowe, tidigare AFL-proffs och numer expertkommentator, till radiostationen FIVEaa.

Stephen Rowe berättar att Jimmys knä svällde upp och blev lika stort som en vattenmelon och han togs till sjukhus i Adelaide och fick vård.

Återvände till sjukhuset

Men efter att ha skickats hem blev det värre och han fick återvända till sjukhuset.

– Vi fick snabbt ta honom till sjukhuset igen. Hans ben såg fruktansvärt ut och infektionen blev större. De (läkarna) erkände att det var mer brådskande än vad de trodde. Han fick röntgas, det gjordes ultraljud och kirurger tittade på det, säger Stephen Rowe och fortsätter:

– Nu är han hemma men var sjätte timme kommer en sjuksköterska och ger honom en antibiotikakur, och var tolfte timme ringer en läkare och kollar läget.

James Rowe (tvåa från höger).

Följ ämnen i artikeln