Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gif Sundsvall

Linus Hallenius dumpas av Gif Sundsvall: ”En chock”

Linus Hallenius har gjort 171 matcher för Gif Sundsvall.

Några fler ser det inte ut att bli.

Klubbikonen har fått beskedet att han inte får vara kvar.

– Det kom som en chock, säger Hallenius till Sundsvalls Tidning. 

Zlatans eventuella landslagscomeback
Linus Hallenius fortsätter inte i Gif Sundsvall.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Efter en tuff säsong i superettans bottenskikt ska Gif Sundsvall spara fyra och en halv miljon nästa år. Det kommer bland annat att märkas i spelartruppen.

Under måndagen fick anfallaren och klubbikonen Linus Hallenius beskedet att han inte längre får vara kvar i klubben. 

– Jag vet inte riktigt. Jag har inte hunnit landa i det. Det kom lite som en chock och det kändes lite oväntat att beslutet överhuvudtaget inte hamnade hos mig, säger Linus Hallenius. 

Hallenius dumpas av Sundsvall

Hallenius återvände till Sundsvall från IFK Norrköping 2021. Han var starkt bidragande till klubbens avancemang till allsvenskan samma höst. De två senaste säsongerna har däremot kantats av skador för 34-åringen.

– Jag hade förstått om jag erbjöds ett dåligt kontrakt efter det här året och hade behövt jobba på sidan av, men då hade jag i alla fall haft alternativet att kunna vara en del av det. Det är den största chocken, säger Hallenius till ST.

Det har inte riktigt landat än, att jag inte kommer vara en del av det där omklädningsrummet, klubben och alla man har väldigt nära här, fortsätter han. 

Sportchefen Joel Cedergren säger i sin tur till Sundsvalls Tidning att beslutet att släppa Hallenius grundar sig i klubbens ekonomi. Samtidigt var det ett tufft beslut, erkänner han.

– Det är sorgligt. Att göra människor besvikna känns inte roligt alls. Det är inget kul, säger Cedergren. 

Gif Sundsvall slutade på tionde plats i superettan den gångna säsongen. Man undvek kval till division ett med en poängs marginal. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.