Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

BP kvar i allsvenskan - besegrade Utsikten i kvalet

Allsvenskan

Det var aldrig spännande.
BP vann kvalet mot Utsikten och spelar i allsvenskan även 2024.
- Just nu är det bara lättnad snarare än glädje, säger kaptenen Amadeus Sögaard i Discovery+.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från BP-Utsikten i spelaren ovan.

BP hade 7-0 att gå på inför kvalreturen mot Utsikten och det var ett försprång som de rödsvarta inte slarvade bort. Det blev 0-0 på Grimsta och det innebär att de rödsvarta kommer att spela i allsvenskan även 2024. 

Men måndagsmatchen i kvalet var en märklig historia. Efter tolv minuter blev Grimsta mörkerlagt och strömavbrottet varade i mer än en timme. En och en halv timme senare kunde matchen återupptas.

- Det var väldigt märkligt. Ljuset bara lade av och efter en lång väntan fick vi dra igång med snö och kyla, sa Utsiktens Alexander Faltsetas till Discovery+ i paus.

BP var spelförande i den första akten, som innehöll en del heta dueller.

Annons

- De har väl tränat på tacklingar och på ”one touch”-spel. Ibland har de hur mycket tid som helst att vända upp och de spelar bara tillbaka på one touch. Det är väl det de har tränat på i veckan, sa BP:s Samuel Leach Holm i Discovery+ i paus.

Andra halvlek blev en transportsträcka och matchen slutade 0-0, och BP vann kvalet med sammanlagt 7-0.

- Just nu är det bara lättnad snarare än glädje. Säsongen var som den var och vi började bra, vi kände tidigt att vi är ett bra lag med ett bra grundspel. Många bra individuella spelare. Känslan under hela året har varit att vi kan slå vilket lag som helst. Vi spelade borta mot Malmö FF och spelade ut dem fullständigt. Det var en topp. Sedan var en dal när vi förlorade med 5-0 mot Elfsborg på bortaplan. Det har varit uppe och ned, men det är skönt att det löser sig i slutändan, säger kaptenen Amadeus Sögaard i Discovery+.

Annons

Startelvor:

Brommapojkarna: Sidklev - Heggem, Sögaard, Abrahamsson, Jensen - Leach Holm, Fritzson - Timossi Andersson, Ackermann, Inoussa - Vasic. 

Utsikten:  Hadaya - Mohideen, Westermark, Mukiibi, Nilsson, Randelovic - Landsten, Faltsetas, Pekalski, Milovanovic - Skoglund. 

Publicerad 2023-11-27 kl 22:11
LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto