Gå direkt till sidans innehåll
Prinsessan Kate

Arméns miss med prinsessan Kate – gav falskt glädjebesked

Glädjen var stor när armén gick ut med att prinsessan Kate kommer att delta vid ceremonin ”Trooping the Colour” i juni.

Men de var för snabba med beskedet – och tvingas nu backa.

Det är även tveksamt om kungen kommer att delta i paraden, vilket armén gått ut med.

Prinsessan skrämdes rejält: ”Bu”!
Foto: Andrew Parsons / TT NYHETSBYRÅN

Armén började sälja biljetter till den årliga militära ceremonin ”Trooping the Colour”, där en bild på prinsessan Kate skulle locka köparna. I texten lät armén meddela att Kate ska inspektera trupperna i en övningsparad den 8 juni. De berättade också att kung Charles skulle delta vid paraden den 15 juni.

Inget av påståendena är bekräftade. Enligt BBC har armén baserat sitt antagande på att Kate är hedersöverste i det Iriska gardet, det regemente som uppmärksammas i årets ceremoni. Men säger källor nära prinsessan; någon bekräftelse på att Kate ska delta har inte armén fått och det är endast från hovet sådant kan bekräftas. 

Därför tvingas nu armén backa på påståendet och tar bort det från sin sajt. 

Kung Charles kan tvingas till förändringar

När det gäller kung Charles är läget annorlunda. Hovet säger att man fortsätter planera för framtida engagemang, trots hans cancerbehandling, men att man kan komma att tvingas till förändringar. 

Källor till Daily Mail säger att det är troligt att såväl Kate som Charles kommer att göra allt i sin makt för att delta i ceremonierna.

– Jag är säker på att prinsessan av Wales kommer att vara tillräckligt frisk för att delta i Trooping the Colour. Hovet har sagt att hon återhämtar sig väl efter bukoperationen, säger experten Phil Dampier. 

– Vi kommer förmodligen få se henne till påsk och sen, förhoppningsvis, tystar en del av de vilda rykten som sprids. Men sådana här röriga tillkännagivanden hjälper inte saken.

Det var i januari som prinsessan Kate gjorde ett planerat ingrepp i buken. Den exakta orsaken är oklar, men hovet har sagt att hon ska vara tillbaka i arbete till påsk.