Gå direkt till sidans innehåll
AIK Hockey

AIK-tränarens sorg efter segern: ”Mörk dag för vår familj”

Två poäng efter ett avgörande under förlängningen. 

Men trots segern var AIK:s tränare Anton Blomqvist inte nöjd. 

– Vi var bottenlöst horribla i dag, sa han till TV4 Play. 

Anton Blomqvist.
Anton Blomqvist.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

2–2 var ställningen efter 60 minuter mellan Tingsryd och AIK. Då avgjorde bortalagets Mathew Maione efter 37 sekunders spel i förlängningen. 

Men efter matchen var det en arg och sorgsen Anton Blomqvist som mötte intervjumikrofonen i TV4 Play – trots bortasegern och två poäng. 

– Min mormor dog i dag. Det är tung dag för hela in familj. Hade mormor varit här i dag hade jag tackat för allt hon har gjort och hur mycket hon har ställt upp under åren. Tyvärr finns hon inte längre och det är en mörk dag för vår familj, sa Blomqvist. 

AIK-tränaren: ”Bottenlöst horribla”

AIK-tränaren valde sedan att såga sitt lag. 

– Jag vill prata om är hur bottenlöst horribla vi är i dag, rakt igenom Det är vår sämsta match under säsongen. Vi spelar extremt naivt. Förutom två poäng och boxplay är det inte mycket vi behöver ta med härifrån, menar AIK-tränaren. 

Anton Blomqvist valde också att kritisera domaren som utvisade William Ingberg Nilsson för boarding under den andra perioden. 

– Jag är så fruktansvärt trött på att Ingberg åker ut för att han spelar ishockey. Det kan vara så att det är min okunskap som talar. Det kan vara så att jag har helt fel i detta. Om det är så att jag har fel, då får jag läsa på bättre. 

AIK ligger sexa i hockeyallsvenskan med 32 inspelade poäng på 19 matcher. 

Forsberg buades ut i Avicii arena: ”Befogat”

Forsberg buades ut i Avicii Arena: "Befogat"

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.